Ispiši ovu stranicu

Lažni svećenik blagoslovio kuće u Višnjevcu

Lažni svećenik blagoslovio kuće u Višnjevcu Arhiva

Početak nove godine kod nas obično je vrijeme kada svečenici obilaze kuće te vrše blagoslov domova i obitelji. Taj običaj u Višnjevcu pokušao je iskoristiti lažni svećenik koji je ulazio u kuće pod izlikom blagoslova te od obitelji tražio novac, ali u namjeri ga je brzo spriječila sumnja jedne obitelji u njegovu vjerodostojnost.

- Lažni svećenik ušao je u dom jedne obitelji koja nije znala da ja nisam pozvao kolege svećenike u blagoslov i oni su mislili da je to svećenik koji je došao u redoviti blagoslov. Kuća koju je pokušao lažno blagosloviti nalazi se u rubnoj ulici naše župe, a dječak koji se tada nalazio u kući svjedočio je kako je lažni svećenik od njega tražio donaciju za crkvu pa je obitelj meni odmah prijavila događaj zbog sumnje u vjerodostojnost jer je kod nas u župi ranije najavljeno kako ću samo ja ići u blagoslov kuća i obitelji, rekao je župnik Župe Sv. Luke, velečasni Ivan Rebić.

O ovom slučaju velečasni Rebić nije obavijestio policiju jer kako kaže on osobno nije vidio lažnog svećenika, ali sumnja u njegovu vjerodostojnost pomogla je da ne počini nikakvu materijalnu štetu.

Pročitano 492 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI