Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Ivan Penava darovao prvorođenu bebu u 2022. godini

Gradonačelnik Ivan Penava darovao prvorođenu bebu u 2022. godini FOTO: Grad Vukovar

Prva beba u našoj županiji, malena Vukovarka Ana Đurić, na svijet je stigla u 1 sat i 15 minuta iza ponoći, a sretne roditelje prigodnim darom i poklon bonom u vrijednosti 1.500 kn darovao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, priopćili su iz Grada Vukovara.

Gradonačelnik je roditeljima uputio čestitke te je naglasio kako Grad Vukovar tradicionalno daruje prvo dijete rođeno u Vukovaru te je dodao kako se kontinuirano ulaže u demografiju i pronatalitetnu politiku.
- Sretnim roditeljima upućujem najiskrenije čestitke i želim im puno zdravlja, ljubavi i sreće. Vjeruje da im je rođenje djeteta donijelo prekrasan početak godine – čestitao je Penava.

Podsjećamo kako je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara donesena odluka kojom se povećava naknada za novorođenu djecu. Naknada za prvo dijete s dosadašnjih 2.000 kuna povećana je na 4.000 kuna, naknada, za drugo dijete je s dosadašnjih 3.000 kuna povećana na 7.000 kuna dok naknada za treće i svako iduće dijete iznosi 10.000 kuna. Donesenom odlukom uvedena je i naknada za opremanje prvog novorođenog djeteta u iznosu od 4.000 kuna, što znači da je za roditelje prvorođenog djeteta osigurana naknada od 8.000 kuna.

Prema izvješću rodilišta, Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar u prošloj godini bilježi ukupno 414 poroda, od čega ih je 6 blizanačkih, što je sveukupno 420 novorođenčadi. Broj blizanaca je najveći u NMB Vukovar u posljednjih 20 godina.

Pročitano 451 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI