Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Vinkovački Dječji dom sv. Ana prikuplja donacije za stambenu zajednicu

Projekt vinkovačkog Dječjeg doma sv. Ana ''Učionica za život'' odjeknuo je diljem Hrvatske. Naime, brojne humanitarne akcije organiziraju se s ciljem uređenja stambene zajednice za punoljetne štićenike, a do planiranih 300 tisuća kuna, čini se, doći će brže nego što su mislili.

Dječji dom Sv. Ana u Vinkovcima trenutno vodi brigu o 37 djece, u dobi od 6 do 18 godina, bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Među njima je devet srednjoškolaca koji će nakon završetka škole krenuti u samostalan život i odvažnim koracima graditi svoje bolje sutra. Neki to već čine u organiziranom smještaju gdje ih se nastoji osnažiti za izlazak iz alternativne skrbi i pripremiti za potpunu samostalnost, a zahvaljujući projektu „Učionica za život“, nema straha da će drugi ostati bez krova nad glavom nakon što napuste dom.

Sve veće potrebe rezultirale su pokretanjem spomenutog projekta čiji je cilj urediti i opremiti stan površine 43,60 m2. Put do planiranih 300 tisuća kuna započeo je tek klasičnom Facebook objavom, a danas je prerastao u jednu veliku sinergiju stotine dobrih duša, velikih i malih, s posebnim osjećajem za druge. Do sada je, kako je rekla ravnateljica Doma Zrinka Mikić, prikupljeno 93.248 kuna i to bez sredstava akcija koje su još u tijeku.

Pročitano 303 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI