Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija projekta "Sinergijsko razvojni centar - Ekonomska škola Vukovar"

Završna konferencija projekta u Ekonomskoj školi Vukovar Završna konferencija projekta u Ekonomskoj školi Vukovar FOTO: Žana Kunji

U Ekonomskoj školi Vukovar održana je završna konferencija EU projekta „Sinergijsko razvojni centar – Ekonomska škola Vukovar (SRCEšv)”.

Projekt je trajao 24 mjeseca u vrijednosti nešto većoj od milijun i 430 tisuća kuna. Cilj projekta bio je razvoj i uspostava sinergijsko razvojnog centra koji je mladima, nezaposlenima i dugotrajno nezaposlenima omogućio usvajanje novih poduzetničih i poslovnih znanja te ih učinio konkurentnima na tržištu. Ciljana skupina su mlade osobe te nezaposlene i dugotrajno nezaposlene. U dvije godine provedbe projekta ostvareni se kako infrastrukturni napredci tako i razne radionice.

- Puno smo postignuli i napravili u prve dvije godine. Prva godina bila je prvenstveno za nabavku opreme i sam početak rada centra, kako bi u drugoj godini mogli ispuniti sve ono što smo zamislili i zacrtali. U drugoj godini provedbe projekta uspjeli smo osnovati sinergijsko razvojni centar, napraviti plan i program te početi s edukacijama za mlade, nezaposlene i drugotrajno nezaposlene s područja grada Vukovara - rekla je ravnateljica škole i voditeljica projekta Jelena Vinaj.

vinaj

Na završnoj konferenciji sudjelovali su i zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac te v.d. pročelnica upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Vukovarsko – srijemske županije Jadranka Mustapić Karlić. Sušac je istaknuo kako je Grad Vukovar na ovakve projekte izrazito ponosan.

- Zahvaljujuci dobivenim sredstvima unaprijedili smo poduzetništvo, kako najmlađih učenika tako i onih teško zapošljivih. Veseli nas sinergijski razvojni centar i školski radio – rekao je Sušac.

Mustapić Karlić naglasila je kako županija potiče razvojne projekte i kako je projekt izrazito važan za grad Vukovar i za Vukovarsko – srijemsku županiju.

- To je jedna toliko sjajna priča da može biti samo poticaj drugim školama da krenu tim putem jer dobiti milijun i 430 tisuća kuna bespovratnih sredstava za potrebe škole, za potrebe grada i učenika, to zaista puno znači - rekla je Mustapić Karlić. Partner na projektu je VURA – razvojna agencija Vukovar.

Pročitano 400 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI