Ispiši ovu stranicu

U crkvi sv.Roka započelo trajno euharistijsko klanjanje

Klanjanje traje neprekidno Klanjanje traje neprekidno Foto: Marija Molnar

Večeras, na katolički blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, u crkvi sv.Roka u Vukovaru službeno započinje trajno euharistijsko klanjanje (TEK). Riječ je o velikome molitvenome projektu započetom u Dubrovniku, a kojemu se priključilo i 220 vjernika iz Vukovara. Na taj način čine svojevrsnu zajednicu registriranih klanjatelja – VUTEK.

- Osim Dubrovnika, u programu su  i gradovi Rijeka, Crikvenica, Split, Đakovo i evo sada Vukovar. Poanta je da su u projekt uključeni vjernici laici. Trajno euharistijsko klanjanje je neprekidno, odnosno kapela u kojoj se provodi je otvorena 24 sata sedam dana u tjednu. Registrirani klanjatelji se smjenjuju u dežurstvima od otprilike sat vremena, a svi koji žele sudjelovati mogu doći u bilo koje doba dana ili noći – istaknula je promotorica trajnog euharistijskog klanjanja i koordinatorica TEK-a za Dubrovnik Nada Burum.

Župnik župe sv.Filipa i Jakova fra. Ivica Jagodić istaknuo je kako je priprema za ovaj molitveni program bila jedna od najintenzivnijih do sada i trajala je godinu dana, a koordinator trajnoga euharistijskoga klanjanja u Vukovaru je Goran Molnar.

Otvorenje VUTEK-a upriličeno je u crkvi.sv.Filipa i Jakova na svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio osječko-đakovački nadbiskup mons.Đuro Hranić.

- Duboko vjerujem da će takav jedan intenzivan duhovni život kroz ovo euharistijsko klanjanje mijenjati odnose u ovom gradu, pomoći da postanemo humaniji, da imamo više razumijevanja jedni za druge, smognemo hrabrosti i snage oprostiti, prihvatiti drugoga i da u konačnici možemo zajednički graditi budućnost – istaknuo je mons.Hranić.

 

Pročitano 619 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar