Ispiši ovu stranicu

Otvoreno novo parkiralište nasuprot Vukovarskog vodotornja

Novo parkiralište obišli su predstavnici gradske vlasti i tvrtke Komunalac Vukovar Novo parkiralište obišli su predstavnici gradske vlasti i tvrtke Komunalac Vukovar Foto: R.Rac

U Vukovaru je završena izgradnja parkirališta na križanju ulica Hrvatske nezavisnosti i Bana Josipa Jelačića nasuprot Vukovarskog vodotornja, a otvorenju parkirališta nazočili su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima te predstavnici gradske tvrtke Komunalac d.o.o. predvođeni direktorom Igorom Štrangarevićem.

Novootvoreno parkiralište ima 70 parkirališnih mjesta za osobna vozila, od kojih su četiri parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom, dva parkirališna mjesta imaju pripremu za punjenje automobila koji imaju motorni pogon na električnu energiju, a uz to novootvoreno parkiralište ima i četiri parkirna mjesta za autobuse.

- Za realizaciju ovoga projekta odlučili smo se kako bi zadovoljili potrebe mnogobrojnih posjetitelja Vukovarskog vodotornja, ali i svih okolnih ugostiteljskih i smještajnih objekata, kao i stanovnika ovoga dijela grada – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

02 PARKIRALIŠTE

Uz novo parkiralište projektom je bila obuhvaćena i izgradnja novog nogostupa te javne rasvjete. Izvođač radova bila je vukovarska tvrtka Komunalac d.o.o., a vrijednost izvedenih radova iznosi gotovo 1.900.000,00 kuna s PDV-om.

- Ovo je samo jedno u nizu parkirališta u Vukovaru za koje je Grad Vukovar izdvojio proračunska sredstva kako bi povećao kvalitetu infrastrukture u pogledu parkirališnih mjesta u gradu na Dunavu – objasnio je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

Parkiralište je za sada za sve korisnike besplatno, no s obzirom da je Grad Vukovar investitor ovoga projekta i da je osnovna primjena novoga parkirališta omogućiti posjetiteljima Vukovarskog vodotornja parkirališno mjesto, zamjenik gradonačelnika Sušac izvijestio je kako će se uskoro donijeti odluka o naplati parkinga.

Pročitano 549 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac