Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Potpisan ugovor o izgradnji spomen - obilježja "Minsko polje" u Lovasu

Projekcija spomen - obilježja "Minsko polje" u Lovasu Projekcija spomen - obilježja "Minsko polje" u Lovasu FOTO: Općina Lovas

Općina Lovas potpisala je ugovor o sufinaciranju izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen – obilježja stradalim u Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj s Ministarstvom hrvatskih branitelja za realizaciju projekta „Izgradnja spomen – obilježja „Minsko polje“ u Lovasu.

- Odradili smo su potrebnu dokumentaciju, ishodili smo građevinsku dozvolu, odradili natječaj urbanistički i arhitektonski koji je donio najkvalitetnije rješenje i aplicirali smo projekt prema Ministarstvu hrvatskih branitelja koje je odobrilo sredstva. Ukupna vrijednost projekta je oko 2 milijuna kuna. Ministarstvo je za projekt odvojilo milijun kuna, a ostatak će se financirati od donatora i iz proračuna Općine Lovas - rekla je Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas.

Cilj izgradnje spomen obilježja je na dostojan način obilježiti mjesto stradanja mještana Lovasa na minskom polju i stvoriti trajni spomen na stradavanje 90 mještana u Domovinskom ratu.

Početak realizacije ovog projekta očekuje se tijekom iduće godine, nakon provedbe postupka javne nabave.

Pročitano 452 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI