Ispiši ovu stranicu

Leko: Ovo su povijesni izbori za hrvatske građane

Josip Leko na izborima za Europski parlament Josip Leko na izborima za Europski parlament Foto: Arhiva

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko glasovao je jutros na izborima za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu, na biračkom mjestu u mjesnom odboru Središće, a novinarima je tom prilikom izjavio kako su ovo povijesni izbori na kojima građani Hrvatske odlučuju o svojim predstavnicima u Europskoj uniji.

Ovo su povijesni izbori za Hrvatsku i njezine građane na kojima hrvatski građani odlučuju kako će živjeti u Europskoj uniji i kako će ih predstavljati zastupnici koje danas biraju, kazao je novinarima predsjednik Hrvatskoga sabora.

Istaknuo je kako očekuje da svi danas izabrani u Europskom parlamentu govore hrvatskim jezikom kako bi hrvatski građani znali što i koju politiku zastupaju. Europska unija će prijelomno utjecati na živote hrvatskih građana, rekao je Leko, koji je na biralište u mjesni odbor Središće došao u društvu supruge Biserke.

Oni koje danas biramo predstavljat će hrvatske građane u Europskom parlamentu, jedinom tijelu koje ima legitimitet, koji su izabrali građani Europe.

Na novinarsko pitanje kakvu izlaznost očekuje, predsjednik Hrvatskog sabora kazao je kako očekuje više nego prosječnu izlaznost u Europskoj uniji tamo gdje nije obvezno izići.

Pročitano 1952 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac