Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Predizborna šutnja uoči izbora

ilustracija ilustracija Foto: HRV

Uoči izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske od ponoći je na snazi izborna šutnja, koja će trajati i na sam dana izbora u sutra, 14. travnja, do 19 sati.

Tijekom izborne šutnje zabranjena je svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua nositelja lista, odnosno kandidata, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.

Hrvatska u nedjelju prvi put bira zastupnike u EP, njih 12, a oni će u tom tijelu predstavljati Hrvatsku od ulaska u Europsku uniju, 1. srpnja, do redovitih izbora za članove EP-a na razini cijele Unije, iduće godine. Cijela Hrvatska jedna je izborna jedinica, a birači mogu birati između 12 kandidata s 28 kandidacijskih lista - 27 stranačkih i jedne liste skupine birača.

Od stranačkih lista samostalnih je 19, a osam koalicijskih. Pravo glasa ima ukupno 3.740.951 birač. Glasovati mogu na 6614 biračkih mjesta u Hrvatskoj te 82 biračka mjesta u inozemstvu.

Pročitano 4622 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI