Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Media In Time festival novinarstva održan i u Vukovaru

Media In Time festival novinarstva održan i u Vukovaru Foto: Arhiv HRV-a

Na panel raspravi Seksizam, mobing i seksualno uznemiravanje održanoj u Vukovaru, u sklopu drugog Media In Time festivala novinarstva, upozoreno je kako većina žena izloženih seksizmu, mobingu ili nekom obliku seksualnog uznemiravanja u Hrvatskoj u pravilu nisu spremne prijaviti takvu vrstu nasilja jer ih sustav ne ohrabruje boriti se protiv navedenog,

- Moramo izgraditi takav sustav koji će mijenjati takvo stanje i to se mora učiniti na nacionalnoj razini kako bi se jače zaštitilo žene. Svi smo svjesni da je ta zaštita nedovoljna, a u medijskoj sektoru ti napadi su sve jači i jači - potvrdila je predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever.

Sever dodaje kako je namjera sindikata u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, akademskom zajednicom i drugim relevantnim institucijama oformiti edukativnu kampanju kroz koju bi se educirali pripadnici medijskog sektora da znaju raspoznati i reagirati na bilo koji oblik nasilja.

Tomislav Levak s Odsjeka za kulturu, medije i menadžment osječke Akademije za umjetnost i kultur istaknuo je zabrinutost što mladi danas uopće ne raspoznaju i nisu svjesni rodnog nasilja.
- Oni su digitalni nomadi za razliku od nas starijih koji smo digitalni doseljenici i tehnikama vladaju suvereno, međutim problem je što nemaju kritičko vrednovanje niti kritičko razmišljanje. Oni vide u društvu kako se odnosi prema ženama i to znaju kopirati. Oko 80% njih ne zna prepoznati rodne stereotipe i predrasude - napomenuo je Levak dodavši kako u Hrvatskoj postoji osam, devet studija novinarstva i medija što je solidna baza, ali je problem što je na tim visokoškolskim ustanovama malo obrađuju teme o spolnim stereotipima i predrasudama.
Pročitano 483 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI