Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

EU fondovi mijenjaju Osječko-baranjsku županiju

EU fondovi mijenjaju Osječko-baranjsku županiju Foto: OBŽ

Na Trgu slobode u Osijeku održana je manifestacija „EU fondovi mijenjaju OBŽ“ kojeg u okviru „Dana otvorenih vrata EU projekata“ organizira Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije.

Cilj manifestacije je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalne zajednice u raznim područjima. Manifestaciji je nazočio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić rekavši kako Fondovi EU omogućavaju korištenje bespovratnih sredstva, što je jedan od benefita zbog kojih smo i ušli u EU.

- Da bi uzeli novce koji nam se nude bitno je imati viziju, strategije i pripremljene kvalitetne projekte - rekao je Anušić dodajući kako u županiji po tom principu rade već 4,5 godine.

- Sada imamo osigurane projekte ukupne vrijednosti 6,6 milijardi kuna samo za našu županiju. Riječ je o niz velikih projekata koje razvijamo po općinama i gradovima, no u tomu se angažira i sama Županija s vlastitim projektima koje ćemo većinom financirati iz fondova EU. To su Regionalni centar za gospodarenje otpadom, revitalizacija područja OLT-a, I. gimnazija, Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, Gospodarski centar koji radimo zajedno s Gradom Osijekom, kao i niz drugih projekata. Pripremamo i projekt novog Kliničkog bolničkog centra Osijek koji će voditi resorno Ministarstvo, no inicijativa je došla od nas – pojasnio je župan.

Anušić je također rekao kako su mogućnosti ogromne te kako ih moraju iskoristiti te da u ovom trenutku dobro rade i da je Osječko – baranjska županija vodeća među županijama u Hrvatskoj po vrijednosti i broju projekata te da će u narednom periodu biti još uspješniji.

Pročitano 497 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI