NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Konferencija: „Hrvatska kakvu trebamo”

Konferencija: „Hrvatska kakvu trebamo” Foto: Hina

Slavonija i Baranja imaju pozitivne trendove u rastu gospodarstva, zapošljavanju i demografskim kretanjima, ali su za daljnji razvoj potrebne promjene kako bi potencijali ovoga područja bili još kvalitetnije iskorišteni, naglašeno je na konferenciji „Hrvatska kakvu trebamo” održanoj u Osijeku.

Konferenciji je nazočila i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak rekavši kako je spomenutim trendovima zasigurno pridonijelo i korištenje europskih fondova.

Iznijela je i podatak kako je u posljednjih šest godina u Slavoniji i Baranji ugovoreno 740 poduzetničkih projekata, koji su omogućili otvaranje dvije tisuće novih i očuvanje postojećih 11 tisuća radnih mjesta.

Po riječima osječko – baranjskog župana Ivana Anušića, da bi Slavonija mogla krenuti s razvojem još kvalitetnije ne ovisno o nikome, moraju se mijenjati neki zakonski okviri „koji će omogućiti da potencijali s kojima raspolažemo budu kvalitetno iskorišteni, prvenstveno u korist lokalne i regionalne zajednice, a onda i nacionalnog interesa”, a to se odnosi na tri segmenta: poljoprivredu, eksploataciju drvne mase i sustav gospodarenja vodama Drave i Dunavu.

Konferenciju su organizirali „Večernji list” i Osječko-baranjska županija.

Pročitano 74 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija