NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

U Vinkovcima predstavljen prekogranični projekt Pannonia Gourmet

U Vinkovcima predstavljen prekogranični projekt Pannonia Gourmet Foto: novosti.hr

U okviru projekta Pannonia Gourmet i tijekom Dana otvorenih vrata EU projekata Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, otvorila je za građane novoobnovljeni Šokački stan danas do 18 sati.

Kroz projekt vrijedan 1,4 milijuna eura čiji je nositelj Sveučilište Educons iz Novog Sada, a partneri Grad Vinkovci, Agencija VIA i Turistička organizacija općine Irig, cilj je promicati regionalni gastronomski turizam kao alternativni i inovativni oblik turizma i to razvojem zajedničke gastronomske ponude.

- Izabrali smo ovaj projekt jer je lijep primjer prekogranične suradnje, a želja nam je da radimo što više baš takvih projekata kako bi europsku ideju i način funkcioniranja kroz EU fondove širili što dalje, u ovom slučaju na Vojvodinu. Imamo projekte i s Bosnom i Hercegovinom - istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

 

 

 

Pročitano 57 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija