NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Izaslanstvo autonomne pokrajine Vojvodine u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji

Izaslanstvo autonomne pokrajine Vojvodine u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji Foto: Vukovarsko-srijemska županija

U posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji pristiglo je Izaslanstvo Autonomne pokrajine Vojvodine predvođeno predsjednikom Skupštine AP Vojvodine Istvánom Pásztorom i direktorom Vojvodinašume Ronaldom Kokaiem.

Posjet je započeo radnim sastankom u Vinkovcima, gdje su goste dočekali župan Damir Dekanić i predstavnici Hrvatskih šuma Uprave šuma podružnice Vinkovci. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima pripreme zajedničkog projekta za prijavu na Program prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska Srbija.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić naglasio je kako nije riječ o jednom projektu nego o više njih, a kroz koje se, uz zajedničku suradnju Autonomne pokrajine Vojvodine i Vukovarsko-srijemske županije može doći do onih sredstava koji su zaključani bez zajedničke suradnje.

- S jedne i druge strane granice imamo vrlo sličnih problema. Imamo isti teren, imamo vrlo slične ljude i imamo šansu da uz neku bolju i intenzivniju suradnju nego je to ona bila do sada te da ostvarimo puno bolje rezultate. Želimo od toga područja napraviti centar, a ne rubno područje jer će nam ovaj kraj opustjeti. Ljudi nam odlaze u potrazi za boljim životom, a priliku za bolji život imamo ovdje. Za taj bolji život se moramo izboriti projektima, malo više rada, malo više edukacije, malo više visokoškolskih ustanova, razmjena iskustava to će nam i omogućiti – poručio je župan Dekanić naglasivši potrebu za suradnjom koja daje snagu kod nastupa na europskim i svjetskim tržištima.

Voditelj Uprave šuma Podružnice Vinkovci Krasnodar Sabljić istaknuo je kako se nada da će se ovim projektom u razvoj gospodarstva uključiti i gospodarstvenici iz drugih krajeva.

- Drago mi je da nastavljamo priču prekogranične suradnje, jer u šumskim predjelima smo baš naslonjeni jedni na druge. Nadamo se u budućnosti kako ćemo u suradnji sa Vojvodina šumama pokrenuti nove projekte kroz koje ćemo zaustaviti odlazak mladih, ali i privući gospodarstvenike iz drugih krajeva – rekao je Sabljić.

István Pásztor predsjednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine rekao je kako su problemi obje zemlje isti te kako se samo zajedničkom suradnjom može zadržati ljude na ovim prostorima.

- Tema današnjeg susreta i razgovora je nastavak zajedničke suradnje te mogućnosti pripreme projekata prema fondovima Europske unije. Mislimo da je ovaj projekt istovremeno i privredni i ekološki, socijalni, ekonomičan i u svakome pogledu može poslužiti kao jedan od mehanizama za postizanje ovoga cilja - rekao je Pásztor dodavši kako je zajednički cilj biti uspješni prilikom povlačenja sredstava Europske unije za projekte kao i u realizaciji istih.

Nakon radnog sastanka u Centru kompetencija nastavljen je u Gradištu predstavljanjem Centra kompetencija i prijedlogom suradnje na projektu Sabirno-logističkih centara za biomasu. Posjet je završen u Šumarskom muzeju u Bošnjacima.

Pročitano 73 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija