NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Za oko 2700 vinkovačkih umirovljenika osigurane božićnice

Za oko 2700 vinkovačkih umirovljenika osigurane božićnice Foto: Grad Vinkovci

Na sjednici Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Viinkovaca, donesena je odluka o ovogodišnjoj isplati božnićnica vinkovačklim umirovljenicima. Tako je odlučeno da će umirovljenici s primanjima do tisuću kuna dobiti jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 400 kuna. Oni s primanjima između 1000 i 1500 kuna dobit će 300 kuna, dok će umirovljenici s mirovinama između 1500 i 2500 kuna dobiti božićnicu u iznosu od 200 kuna.

- Ukupno smo za ovaj program izdvojili iznos nešto veći od 600 tisuća kuna, a pravo na božićnicu ostvaruje oko 2700 umirovljenika u našem gradu – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić. Naglasio je i kako su s cenzusom od 2500 kuna omogućili većem broju umirovljenika da ove godine dobiju božićnicu, kao što je to već bio slučaj i s uskrsnicama te izrazio nadu i da će u dogledno vrijeme, kada se za tako nešto stvore uvjeti, moći osigurati i veće iznose za ovu namjenu, ali i uvesti neke dodatne naknade.

Da su izdvajanja iz proračuna Grada Vinkovaca za umirovljeničke božićnice i uskrsnice te ostale njihove potrebe, iz godine u godinu sve veća, potvrdio je predsjednik Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Viinkovaca Marinko Lukenda.

- Grad Vinkovci brine o umirovljenicima. Tako je u proračunu za 2022.godinu za ovu namjenu osigurano 1,2 milijuna kuna – naglasio je Lukenda.

Iz vinkovačke gradske uprave priopćili su kako će isplate božićnica i ovoga puta biti provedene po gradskim mjesnim odborima, a umirovljenicima će obavijest o detaljima postupka biti dostavljena u poštanske sandučiće.

 

 

Pročitano 61 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija