Ispiši ovu stranicu

Održana panel diskusija o klimatskim promjenama u dunavskome području

Održana panel diskusija o klimatskim promjenama u dunavskome području Foto: Marija Molnar

U organizaciji njemačke Zaklade Friedrich Ebert i Europskoga doma Vukovar, u Gradskome muzeju Vukovar održana je panel diskusija pod nazivom Klimatske promjene u dunavskom području.

Uz moderiranje Lejle Šehić Relić, direktorice Dkolektiva iz Osijeka, uvodno su govorili Ksenija Cindrić Katlin iz Državnoga hidrometeorološkoga zavoda na temu Klimatske promjene, Duška Dimović iz nevladine organizacije Kana iz Srbije na temu Onečišćenje vode, poplave i prekogranična suradnja, Dinko Pešić, voditelj projekta Zeleni Osijek na temu Ugroženost kvalitete života i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice na temu Primjer održive lokalne zajednice.

- Cilj je naše panel diskusije podići svijest i na ovom vašem području o klimatskoj krizi. Vidimo da rijeke diljem Europe poplavljuju, vremenski se uvjeti značajno mijenjaju pa će i na ovome području zbog klimatske krize biti velikih posljedica, a kojima ćete možda već i vi svjedočiti. No, s druge strane, ako imate rijeku u blizini, imate i veliki potencijal. Tako na ovom području možete organizirati riječni promet, željeznicu već imate, stoga ste već sada u mogućnosti koristiti tu tzv.zelenu tranziciju za bolju kvalitetu života stanovnika ovoga područja – pojasnila je ciljeve diskusije dr.Sonja Schirmbeck, direktorica Zaklade Friedrich Ebert za Hrvatsku i Sloveniju.

Događaj je održan uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

 

Pročitano 411 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar