NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Dokumentarni film u sjećanje na vukovarsku Majku hrabrost – Katu Šoljić

U zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, večeras u 18 sati će u povodu 30. obljetnice okupacije Vukovara, biti prikazan dokumentarni film Mladena Pavkovića – „Kata Šoljić – Junakinja Domovinskog rata“.

Majka hrabrosti kako su je zvali, Kata Šoljić, je majka četvorice poginulih branitelja, bila je simbol patnje i hrabrosti hrvatske majke u Domovinskom ratu u kojem je izgubila četvoricu sinova: Niku, Ivu, Miju i Matu.

- Držimo da Kata Šoljić simbolizira žrtvu svih majki čija su djeca nastradala u Domovinskom ratu - rekao je autor filma Mladen Pavković dodajući kako je film snimio prerano preminuli snimatelj Vedran Šamanović, kojega su nazivali dobrim duhom hrvatskoga filma.

Dokumentarni film „Kata Šoljić – Junakinja Domovinskog rata” biti će prikazan u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića.

Pročitano 59 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija