Ispiši ovu stranicu

Hrvatski radio Vukovar nagrađen godišnjom nagradom HURIN-a za najbolji radijski jingle

Hrvatski radio Vukovar nagrađen godišnjom nagradom HURIN-a za najbolji radijski jingle Miroslav Čorak

Na ovogodišnjim danima Hrvatske udruge radijskih nakladnika (HURIN) koji se održavaju u Svetom Martinu na Muri Hrvatski radio Vukovar nagrađen je godišnjom nagradom za najbolji jingle, a koju dodjeljuje struka. Nagradu je u ime HURIN-a uručila Ankica Galović, predsjednica regije Slavonija i Baranja direktoru Hrvatskog radija Vukovar Robertu Racu.

Predsjednik HURIN-a Željko Švenda je rekao kako je ove godine Ocjenjivački sud HURIN-a imao težak i velik zadatak među brojnim prijavama na natječaj odabrati one najbolje.
Primajući nagradu direktor HRV-a Robert Rac je zahvalio struci što je prepoznala kvalitetu radijskog jinglea, posebice zahvalivši svim djelatnicima Hrvatskog radija Vukovar na predanom radu kojim smo se još jednom dokazali kao lideri u hrvatskom radijskom eteru.

HURIN2
Robert Rac, direktor HRV-a i Miroslav Čorak, v.d. urednik Zabavno-glazbenog programa

- Radijski jingle Dani sjećanja izmontiran je od autentičnih i krajnje potresnih arhivskih snimki iz etera HRV-a 1991. godine. Među njima može se čuti granatiranje zgrade HRV-a u uživo programu te niz najdramatičnijih izvještaja kolege novinara, urednika i ratnog izvjestitelja Hrvatskoga radija Vukovar Siniše Glavaševića zbog čijeg je se predanog rada doznala istina iz vukovarskog pakla, rekao je Rac.
Siniša Glavašević, Branimir Polovina, Zvonko Purgar, Vladimir Levar i Stjepan Penić ubijeni su u agresiji na Vukovar 1991. godine jer su, obavljajući svoje poslove, profesiju stavili ispred svojih života.

Pročitano 876 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

HRV jingle - Dani sjećanja na žrtvu Vukovara Hrvatski radio Vukovar