Ispiši ovu stranicu

Najavljujemo Advent u Vukovaru

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Glavninu događanja ovogodišnjega Adventa u Vukovaru organizira Turistička zajednica grada Vukovara. Doznajemo da su pripremili bogat program u perivoju dvorca Eltz s čak 14 glazbenih nastupa i mnoštvom sadržaja. Svi će događaji tijekom Adventa biti održavani uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, naglašava direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

- U suradnji s Gradom Vukovarom kao i prošle godine Advent organizramo u perivoju dvorca Eltz od 28.studenoga do 24.prosinca i to pod sloganom Čarolija u Eltzu. Perivoj će biti ukrašen unikatnim božićnim ukrasima, božićnim srijemskim selom, betlehemskih naseljem, lampicama, a bit će tu i klizalište, koje smo, podsjetit ću, prošle godine prvi put postavili u ovom prostoru. Osim klizališta brojni će se sadržaji odvijati i na pozornici. Tu je čak 14 glazbenih nastupa od tamburaških do sastava duhovne glazbe i to svakoga petka, subote i nedjelje poslijepodne. U galeriju Oranžerija ove ćemo godine smjestiti neizostavni kutak Djeda Božićnjaka, a tamo će se subotom cijeli dan održavati i radionice, predstave za djecu, mađioničarski show i sl. sadržaji – pojašnjava Sekulić.

Dodaje i kako će ove godine također biti omogućena vožnja božićnom kočijom Konjogojske udruge Potkova i to subotom u poslijepodnevnim satima trasom od perivoja dvorca Eltz do Radničkoga doma odakle će biti emitirana prigodna božićna glazba.

U organizaciji Grada Vukovara pak, djeca će dobiti božićne paketiće 20.prosinca, a tradicionalno Gradski muzej Vukovar organizira, ove godine 24.vukovarske adventske svečanosti također s mnoštvom sadržaja.

Pročitano 1556 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar