Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U e-savjetovanju Operativni program jačanja tržišnog kapaciteta sektora voća i povrća

U e-savjetovanju Operativni program jačanja tržišnog kapaciteta sektora voća i povrća Foto: Arhiv HRV-a

Operativni program jačanja tržišnog kapaciteta sektora voća i povrća za razdoblje od 2021. do 2026. u postupku je elektronskog savjetovanja s javnošću do 26. studenog, izvijestilo je u subotu Ministarstvo poljoprivrede.

Za provođenje reformske mjere Uspostava mreže logističke infrastrukture za jačanje proizvodno tržišnog lanca u sektoru voća i povrća putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti nužno je donošenje tog programa, a Nacrt prijedloga je u postupku elektronskog savjetovanja do 26. studenog, navode u priopćenju.

Predviđena je, za provođenje reforme, bespovratna potpora u vrijednosti 616 milijuna kuna, a njezin cilj je organizirati i povezati ponudu malih poljoprivrednih gospodarstava kroz organizacije proizvođača radi poticanja udruživanja, suradnje te razmjene iskustava i znanja. 

Reforma je usmjerena na poboljšanje položaja poljoprivrednika u sektoru voća i povrća te će doprinijeti razvoju proizvoda s većom dodanom vrijednošću. 

Ministarstvo poljoprivrede napominje da će se provedba reforme realizirati kroz izgradnju i opremanje logističko-distributivnih centara za voće i povrće te jačanje položaja i prepoznatljivosti proizvođača u lancu opskrbe hranom.

Također, realizirat će se putem obrazovanja i osposobljavanja proizvođačkih organizacija u području upravljanja i financija te sustava označivanja voća i povrća u cilju povećanja prepoznatljivosti lokalnih i regionalnih proizvođača kao i osiguranja kvalitete poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Predviđena ulaganja će biti dovršena do 30. lipnja 2026. godine.

Pročitano 454 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI