Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Obnovljeno pročelje Radničkog doma

Visoki uzvanici na svečanosti u Radničkom domu Visoki uzvanici na svečanosti u Radničkom domu Foto:HRV

U Vukovaru je održana svečanost povodom obnove pročelja Radničkog doma  kojoj si nazočili predsjednik RH dr. Ivo Josipović, predstavnici  Europske unije, čelnici RH, Vukovarsko-srijemske županije i  grada Vukovara.

Obnova Radničkog doma započela je  prije dvije godine sredstvima  EU i ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara a provodi ga UNDP hrvatska.  Protekle dvije godine tekla je obnova pročelja u iznosu od oko 1,6 milijuna eura, a za unutarnje uređenje i opremu doma potrebno je još oko 2,7 milijuna eura.

 

Obnova Radničkog doma predstavlja i simboličnu obnovu  ne samo grada nego i njegovih stanovnika  te šalje poruku kvalitetnijeg suživota i izgradnje budućeg zajedništva svih stanovnika koji u njemu žive poruka je predsjednika RH dr. Ive Josipovića.

Potpredsjednik  Europskog parlamenta Miguel  Angel  Martinez  naglasio je na svečanosti  da su  Hrvatska i Vukovar dio su Europe što će pokazati i predstojeći izbori za Europski parlament a potvrditi će se 1. srpnja ove godine službenim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Prema riječima gradonačelnika  Vukovara Željka Saboa  projekt unutarnjeg uređenja već je spreman za realizaciju kojom će  Vukovarci ma  ponovno  biti na raspolaganju  ova kultna  vukovarska građevina. 

Pročitano 2291 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI