NAJNOVIJE
Nema novooboljelih od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako nema novooboljelih od koronavirusa u Republici Hrvatskoj, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Do sada je testirano 66405 osoba, od toga 261 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 23 osoba, od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2072, što je 9 novoozdravljenih u 24 sata.

Ukupan broj preminulih na području države je 103.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 14:07)
Osječko-baranjska županija bez novooboljelih od koronavirusa

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su 34 uzoraka i svi su bili negativni na koronavirus. I dalje su na području Osječko-baranjske županije zabilježene 133 oboljele osobe.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 10:39)
Jedanaesti dan nema novooboljelih na području naše županije

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija i dalje je stabilna, te u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na koronavirus.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 09:14)
Službeno je: Penava i Škoro zajedno na parlamentarne izbore!

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održali su konferenciju za medije na kojoj je i službeno potvrđeno kako zajedno izlaze na predstojeće parlamentarne izbore u srpnju.

(Subota, 30 Svibanj 2020 16:19)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako je broj novooboljelih na području Hrvatske u 24 satnom razdoblju 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Novooboljela osoba nalazi se u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Do sada su testirane 66144 osobe, od toga 635 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 27 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Ukupan broj ozdravljenih od koronavirusa je 2063 te ukupan broj preminulih na području republike je 103.

(Subota, 30 Svibanj 2020 14:06)
POVODOM DANA DRŽAVNOSTI GRAD VUKOVAR ODAO POČAST ŽRTVAMA DOMOVINSKOGA RATA

Predstavnici Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom obilježili su Dan državnosti odavanjem počasti svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:20)
Izaslanstvo VSŽ obilježilo Dan državnosti

Izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije na čelu s županom Božom Galićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću povodom Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:04)

Obnovljeno pročelje Radničkog doma

Visoki uzvanici na svečanosti u Radničkom domu Visoki uzvanici na svečanosti u Radničkom domu Foto:HRV

U Vukovaru je održana svečanost povodom obnove pročelja Radničkog doma  kojoj si nazočili predsjednik RH dr. Ivo Josipović, predstavnici  Europske unije, čelnici RH, Vukovarsko-srijemske županije i  grada Vukovara.

Obnova Radničkog doma započela je  prije dvije godine sredstvima  EU i ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara a provodi ga UNDP hrvatska.  Protekle dvije godine tekla je obnova pročelja u iznosu od oko 1,6 milijuna eura, a za unutarnje uređenje i opremu doma potrebno je još oko 2,7 milijuna eura.

 

Obnova Radničkog doma predstavlja i simboličnu obnovu  ne samo grada nego i njegovih stanovnika  te šalje poruku kvalitetnijeg suživota i izgradnje budućeg zajedništva svih stanovnika koji u njemu žive poruka je predsjednika RH dr. Ive Josipovića.

Potpredsjednik  Europskog parlamenta Miguel  Angel  Martinez  naglasio je na svečanosti  da su  Hrvatska i Vukovar dio su Europe što će pokazati i predstojeći izbori za Europski parlament a potvrditi će se 1. srpnja ove godine službenim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Prema riječima gradonačelnika  Vukovara Željka Saboa  projekt unutarnjeg uređenja već je spreman za realizaciju kojom će  Vukovarci ma  ponovno  biti na raspolaganju  ova kultna  vukovarska građevina. 

Pročitano 1680 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija