NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Obnovljeno pročelje Radničkog doma

Visoki uzvanici na svečanosti u Radničkom domu Visoki uzvanici na svečanosti u Radničkom domu Foto:HRV

U Vukovaru je održana svečanost povodom obnove pročelja Radničkog doma  kojoj si nazočili predsjednik RH dr. Ivo Josipović, predstavnici  Europske unije, čelnici RH, Vukovarsko-srijemske županije i  grada Vukovara.

Obnova Radničkog doma započela je  prije dvije godine sredstvima  EU i ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara a provodi ga UNDP hrvatska.  Protekle dvije godine tekla je obnova pročelja u iznosu od oko 1,6 milijuna eura, a za unutarnje uređenje i opremu doma potrebno je još oko 2,7 milijuna eura.

 

Obnova Radničkog doma predstavlja i simboličnu obnovu  ne samo grada nego i njegovih stanovnika  te šalje poruku kvalitetnijeg suživota i izgradnje budućeg zajedništva svih stanovnika koji u njemu žive poruka je predsjednika RH dr. Ive Josipovića.

Potpredsjednik  Europskog parlamenta Miguel  Angel  Martinez  naglasio je na svečanosti  da su  Hrvatska i Vukovar dio su Europe što će pokazati i predstojeći izbori za Europski parlament a potvrditi će se 1. srpnja ove godine službenim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Prema riječima gradonačelnika  Vukovara Željka Saboa  projekt unutarnjeg uređenja već je spreman za realizaciju kojom će  Vukovarci ma  ponovno  biti na raspolaganju  ova kultna  vukovarska građevina. 

Pročitano 1618 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija