Ispiši ovu stranicu

Počela kampanja "Domaće je naše"

Jesenski plodovi Jesenski plodovi Foto: Novosti.hr

Agro-klaster iz Vinkovaca u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Turističkom zajednicom promotivnom akcijom "Naša bundeva i jabuka su zdrava hrana" započeo je jednogodišnju kampanju "Domaće je naše".

-Cilj kampanje je poticanje potrošača na konzumiranje hrane proizvedene u našoj županiji, želimo promovirati tradicionalne, domaće, slavonske i srijemske proizvode, upozoriti na potrebu mijenjanja prehrambenih navika te ukazati na pozitivne zdravstvene, gospodarske i demografske efekte takvog pristupa vlastitoj prehrani. Imamo kratke lance opskrbe i naši domaći proizvodi sve su zastupljeniji u školama, dječjim vrtićima, bolnicama i umirovljeničkim domovima. Cilj nam je da se potrošnja i prodaja tih proizvoda proširi i van naše županije – poručio je direktor Agro-klastera Zdenko Podolar.
Promotivna kampanja trajat će godinu dana, a obuhvatit će promocije i sudjelovanja na raznim događanjima s porukom prepoznavanja domaćih proizvoda. Nastojat će obići što više gradova i općina Vukovarsko-srijemske županije kako bi poruka došla do što više ljudi.

Kampanju je podržao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i pozvao građane županije da kupuju domaću hranu.
- Cilj nam je da građanima, odnosno potrošačima u Vukovarsko-srijemskoj županiji ponudimo zdravu hranu. Želimo da se u svim našim školama i vrtićima na stolovima nađe hrana naših proizvođača koja je prepoznata među građanima, ali želimo da to bude još i bolje, da finaliziramo što više domaćih proizvoda ovdje, da ne izvozimo sirovinu, a onda naši građani kupuju taj proizvod po puno skupljoj cijeni – poručio je župan.

U sklopu programa, na Trgu bana Josipa Šokčevića predstavljene su tikvice i bundeve te proizvodi od bundeva. Agro-klaster surađuje s oko 200 proizvođača s područja Vukovarsko-srijemske županije, a 2017. godine osnovali su ga Vukovarsko-srijemska županija, općine Cerna, Vrbanja, Drenovci, Lovas i Stari Jankovci, osječki Fakultet agrobiotehničkih znanosti i Zadruga za proizvodnju voća i povrća "Vinkovačka šparoga".

Pročitano 416 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić