Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nove oznake hrane

Nove oznake hrane Foto: J. Vrdoljak

U Ružičkinoj kući u Vukovaru održana je prezentacija na temu Med hrvatskih pčelara u nacionalnoj staklenci za med, EU sustavima kvalitete kao i novom nacionalnom sustavu kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda Dokazana kvaliteta.

S obzirom su se pojavile nove oznake hrane, pčelari s područja naše županije poučeni prošlogodišnjim iskustvom su pozvali predstavnike Ministarstva poljoprivrede kako bi ih upoznali s novim oznakama.

- Prije pet godina su nam predstavnici Ministarstva poljoprivrede održali predavanje kako bi nas upoznali s oznakama kvalitete meda. Riječ je o oznakama med s hrvatskih pčelinjaka koje su se najvećim dijelom koristile u našoj županiji. S obzirom su došle nove oznake kvalitete hrane, ponovo smo pozvali predstavnike resornog ministarstva kako bi nam pojasnili i upoznali nas s istim - rekao je predsjednik Udruge pčelara Vukovar 91, Ivan Dumendžić.

Sudionike prezentacije je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Vukovara, Filip Sušac rekavši kako je iznimno ponosan na pčelare s područja našega grada.

- Pčelari u Vukovaru imaju našu potporu. Nedavno smo otvorili prvu punionicu meda po HASAP sustavu u Vukovaru, a samim tim i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Veseli nas što Ministarstvo poljoprivrede prepoznaje važnost brendiranja i postavljanja određenih oznaka kvalitete izvornosti kako bi naši konačni potrošači, naši građani sa sigurnošću mogli kupiti kvalitetan hrvatski proizvod – izjavio je Sušac.

Predavanje je održala Dubravka Živoder, voditeljica službe za oznake kvalitete i promidžbu oznaka kvalitete Ministarstva poljoprivrede.

 

 

Pročitano 471 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI