Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U VSŽ velik odaziv za cijepljenje protiv koronavirusa

Svakodnevne visoke brojke oboljelih od koronavirusa, motivirale su građane na cijepljenje kao trenutno moguću razinu zaštite.

Odaziv na punktovima je velik, a kako bi se izbjeglo čekanje u redovima ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Kata Krešić podsjeća da je i dalje moguće se cijepiti u ordinacijama obiteljske medicine uz prethodnu narudžbu. Na web stranici županijskog Zavoda za javno zdravstvo je istaknut raspored tih cijepljenja na punktovima koji će se iz vikenda u vikend mijenjati, ali ono što je konstanta je da će cijepljenje biti redovito subotom.

- U subotu, 6. studenoga, cijepljenje u lapovačkoj školi, nakon kojega se od subote 13. studenog cijepljenje bez najave seli na punkt u novoobnovljenoj zgradi Doma zdravlja u Zvonimirovoj ulici 53, od 8 do 13 sati. Cijepljenje se provodi subotom na punktu Doma zdravlja Vukovar, Sajmište 1, terminski po datumima u Domu zdravlja Županja i u određeno vrijeme u epidemiološkim službama nabrojanih gradova te u svim ordinacijama Obiteljske medicine uz prethodne najave - rekla je dr. Krešić.

S obzirom da je najprimjetniji rast oboljelih među mladom populacijom, Krešić je na cijepljenje pozvala sve starije od 12 godina kako bi zaštitili sebe i starije ukućane koji su izloženi velikom riziku od ove bolesti. Inače, u našoj je županiji prvom dozom cijepljeno 46,7 posto ukupnog stanovništva, odnosno 56,5 posto odraslog stanovništva, dok je potpuno cijepljeno 44,3 posto ukupnog stanovništva odnosno 53,7 posto odraslog stanovništva.

Dodajmo ovome i kako se u Osječko-baranjskoj županiji do 5. studenog provodi cijepljenje trećom dozom bez prethodnog naručivanja. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo javljaju kako osobama koje su preboljele COVID-19 te su nakon preboljenja započele i završile primarno cijepljenje, nije potrebna treća doza.

 

Pročitano 529 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI