Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Svečanost završetka obnove Radničkog doma u Vukovaru

Radnički dom u Vukovaru Radnički dom u Vukovaru Foto: VL

U Radničkom domu u Vukovaru  danas se svečano obilježava završetak radova na obnovi pročelja povijesne i najpoznatije zgrade u Vukovaru.

U sklopu projekta vrijednog 1.64 milijuna eura financiranog sredstvima europskih fondova obnovljena je fasada Radničkog doma, jednog od najpoznatijih arhitektonskih obilježja Vukovara, poznatog kao Grand Hotel.
Od svoje izgradnje 1897. godine do razaranja 1991. bio je društveno i kulturno središte građana Vukovara. Poticaj za njegovu obnovu stigao je od Europskog parlamenta, koji je pokrenuo regionalnu inicijativu poslijeratne obnove i pomirenja kroz restauraciju arhitektonskih spomenika uništenih u ratu od 1991. do 1995.

Povijesna rekonstrukcija fasade, krova i podruma započela je u svibnju 2011. i dovršena u travnju ove godine.Kako bi se obnovila unutrašnjost zgrade, potrebno je još gotovo tri milijuna eura.

Povodom završetka projekta restauracije pročelja, danas se održava  prigodna svečanost na kojoj će prisustvovati potpredsjednik Europskog parlamenta Miguel Angel Martínez, šef Delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren, kao i Predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko, te stalna predstavnica UNDP-a Louisa Vinton. Svečanost uključuje i zajedničko predavanje o izborima za Europski parlament čiji je početak najavljen za 10 sati u prostoru Radničkog doma. 

Pročitano 2556 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI