Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Počeli radovi na rekonstrukciji županjske gradske tržnice

Počeli radovi na rekonstrukciji županjske gradske tržnice Foto: Arhiv HRV-a

Počeli su dugoočekivani radovi na rekonstrukciji vanjskog dijela gradske tržnice u Županji, a čiji se završetak očekuje do kraja godine.

Omiljeno okupljalište Županjaca i stanovnika okolnih sela koji tržnim danima, srijedom i subotom, ondje rado svraćaju, konačno će dobiti moderan izgled, prilagođen potrebama prodavača i kupaca koji žele tržiti i kupovati lokalno, zdravo i sigurno.

Projektom je predviđeno uređenje približno 5000 kvadrata površine, a radovi obuhvaćaju uklanjanje nogostupa, postojećih štandova koji su dotrajali i u lošem su stanju te drugih derutnih dijelova tržnice.

Tu je i postavljanje rubnjaka i elemenata za oborinsku odvodnju, uređenje zelene površine i opremanje same tržnice koja će zabljesnuti u suvremenom ruhu.

Bit će postavljeno 50-ak novih jednoobraznih štandova, urbana oprema, a posebna pozornost bit će posvećena uređenju hortikulture koja će prostoru županjske tržnice dati poseban ugođaj.

Povećat će se površine pod zelenilom, posaditi drvored i formirati cvjetne gredice.

Ukupna vrijednost investicije je približno 700.000 kuna.

Rekonstrukcija će znatno pridonijeti ne samo vizualnom izgledu, nego i povećanju sigurnosti kretanja prodavača, kupaca i prolaznika u tom dijelu grada, a namjera je, kada se za to stvore uvjeti, sagraditi nadstrešnicu i njome natkriti otvoreni dio tržnice.

Pročitano 367 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI