Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Stožer: Vukovar proglasiti područjem od posebnog pijeteta

Thompson s prosvjednicima Thompson s prosvjednicima Pixsell

U organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održan je prosvjed protiv ćirilice.

Prema neslužbenim procjenama okupilo se nekoliko desetaka tisuća ljudi koji su stigli iz svih dijelova države. Na kraju skupa predsjednik Stožera za obranu Vukovara Tomislav Josić je poručio Vladi i Saboru da je nedostatak njihova pijeteta prema žtrvama i nestalima „iznimno frustrirajući za sve građane Hrvatske“.

Josić je zatražio da se cijelo podučje grada Vukovara proglasi područjem od posebnog pijeteta koje će biti izuzeto od dvojezičnost. Očekuje da će Vlada takvu odluku donijeti do 18. studenog, a ukoliko u naredna tri mjeseca Banski dvori ne pokrenu potrebne procedure najavio je kako će se državni dužnosnici na dan spomena na Vukovar u njemu osjećati negostoljubivo.

Također je naveo kako u Hrvatskoj živi 21 nacionalna manjina i kako samo s jednom, kako je rekao, građani Hrvatske već godinama imaju problema. "A to je srpska manjina koja diktora sve poteze Vlade“, ocijenio je Josić. 

Prozvao je Milorada Pupovca da nikad nije bio u Koloni sjećanja u Vukovaru a 22 godine je hrvatski saborski zasutupnik.

Pročitano 1913 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI