NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Održana javna vježba civilne zaštite - Sigurnost Đakovo 2021.

Održana javna vježba civilne zaštite - Sigurnost Đakovo 2021. Foto: Arhiv HRV-a

Vježba civilne zaštite - Sigurnost Đakovo 2021. održana je u subotu u središtu grada sa , stotinjak sudionika, a vježbi je prethodio prikaz rada opreme Ravnateljstva Civilne zaštite, nabavljene sredstvima EU u vrijednosti oko 10 milijuna kuna, prenosi HINA.

Vježba je održana na parkiralištu u centru Đakova te na obližnjoj zgradi Doma Mate Korodve. 

Stotinjak sudionika simuliralo je eksploziju u objektu, pri čemu su u njegovoj unutrašnjosti bili ugroženi ljudi što tu borave i rade te je postojala opasnost da nakon eksplozije dođe do kontaminacije opasnim tvarima. 

U nastavku je simulirano spašavanje iz ruševina, požara i sprječavanje daljnje nesreće, no za dvije osobe iz zgrade ona je imala smrtni ishod.

Vježbi je prethodio prikaz rada opreme Ravnateljstva CZ, a nabavljene sredstvima EU u vrijednosti oko 10 milijuna kuna – robota na gašenju požara sa sigurne udaljenosti, kao i njegov rad na uklanjanju opasnog tereta s eventualno opasnim tvarima i minsko-eksplozivnom sredstvom (MES) u sigurnu zonu.

Također, predstavljen je i zapovjedno-komunikacijski modul.

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec rekao je da ovu opremu Ravnateljstvo civilne zaštite posjeduje u sklopu Državne intervencijske postrojbe Osijek, sa smještajem u regionalnom središtu u Bizovcu.

- Ova je oprema na raspolaganju za svih pet slavonskih županija, kao i na razini države, kada se ide na međunarodne vježbe, te kada se pruža međunarodna pomoć od strane RH. Oprema je namijenjena za situacije kada je po ljudstvo opasno ulaziti u područje gdje se nalazi opasna tvar, MES ili gdje je požar, pa će doći do eksplozije. Služi za uklanjanje predmeta težine i do 10 tona, da bi ljudstvo moglo prići spašavati ugrožene - naglasio je Grgec.

U vježbi su, uz Stožer CZ Grada Đakova, sudjelovali i policija – Policijska postaja Đakovo, OKC Policijske uprave osječko-baranjske, Područni ured CZ Osijek sa Županijskim centrom 112, Državnom interventnom postrojbom CZ Osijek, potom vatrogasci – prvenstveno DVD Đakovo sa susjednim vatrogasnim društvima, Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije, Stanica HGSS-a Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Đakovo, kao i ostale udruge od interesa za sustav CZ na području Đakovštine.

Pročitano 85 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija