Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Božinović: Nema posebne najave oko covid potvrda

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Foto: Arhiv HRV-a

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u subotu da u ovom trenutku ne može ništa posebno najavili u vezi s proširenjem upotrebe covid potvrda, naglasivši da je cijepljenje protiv koronavirusa nešto što je sada na razini svijeta najbolje rješenje za sve, prenosi HINA.

- Mi smo, što već izvjesno vrijeme govorimo, sigurni da nakon dvije godine svi građani Hrvatske znaju kako da sebe najbolje zaštite od zaraze koronavirusom; i kada govorimo o temeljnim epidemiološkim mjerama kao i o cijepljenju koji je sigurno najbolji izlaz i jamstvo. Nije stopostotno da se osoba neće zaraziti ili širiti zarazu na druge osobe, ali će u svakom slučaju ostvariti visoku zaštitu za sebe kada su u pitanju teški oblici bolesti - rekao je potpredsjednik Vlade ministar Božinović.

- Cijepljenje je nešto što je u ovom trenutku na razini svijeta najbolje rješenje za sve i mi moramo svi skupa pomoći onim građanima koji još imaju sumnje oko cijepljenja, da se odluče, najprije jer će prije svega tako pomoći sebi, svojim obiteljima i zajednici - istaknuo je Božinović nakon susreta s otpravnikom američkog veleposlanstva Markom L. Flemingom vezano za ukidanje viza hrvatskim državljanima za putovanje u SAD.

Potpredsjednik Vlade Božinović naglasio je kako u ovom trenutku, kada je riječ o covid potvrdama, prate sve što se događa, i one zemlje koje su ih uvele, a također bilježe rast; jer potvrda znači da je netko ili cijepljen ili prebolio ili testiran 48, odnosno 72 sata ranije, što nije stopostotno jamstvo da se zaraza ne može proširiti.

- Može, ali manje nego inače; ali mi smatramo da je jedini izlaz, a to će i ostati kada govorimo o ovoj pandemiji, da svi shvate koliko je s jedne strane bitno izbjegavanje velikih okupljanja i u zimsko vrijeme zadržavanje u zatvorenim prostorima koji nisu dobro ventilirani, a s druge strane cijepiti se, jer time će svatko učiniti najbolje što može za sebe -  dodao je.

 

Pročitano 666 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI