NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Božinović: Nema posebne najave oko covid potvrda

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Foto: Arhiv HRV-a

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u subotu da u ovom trenutku ne može ništa posebno najavili u vezi s proširenjem upotrebe covid potvrda, naglasivši da je cijepljenje protiv koronavirusa nešto što je sada na razini svijeta najbolje rješenje za sve, prenosi HINA.

- Mi smo, što već izvjesno vrijeme govorimo, sigurni da nakon dvije godine svi građani Hrvatske znaju kako da sebe najbolje zaštite od zaraze koronavirusom; i kada govorimo o temeljnim epidemiološkim mjerama kao i o cijepljenju koji je sigurno najbolji izlaz i jamstvo. Nije stopostotno da se osoba neće zaraziti ili širiti zarazu na druge osobe, ali će u svakom slučaju ostvariti visoku zaštitu za sebe kada su u pitanju teški oblici bolesti - rekao je potpredsjednik Vlade ministar Božinović.

- Cijepljenje je nešto što je u ovom trenutku na razini svijeta najbolje rješenje za sve i mi moramo svi skupa pomoći onim građanima koji još imaju sumnje oko cijepljenja, da se odluče, najprije jer će prije svega tako pomoći sebi, svojim obiteljima i zajednici - istaknuo je Božinović nakon susreta s otpravnikom američkog veleposlanstva Markom L. Flemingom vezano za ukidanje viza hrvatskim državljanima za putovanje u SAD.

Potpredsjednik Vlade Božinović naglasio je kako u ovom trenutku, kada je riječ o covid potvrdama, prate sve što se događa, i one zemlje koje su ih uvele, a također bilježe rast; jer potvrda znači da je netko ili cijepljen ili prebolio ili testiran 48, odnosno 72 sata ranije, što nije stopostotno jamstvo da se zaraza ne može proširiti.

- Može, ali manje nego inače; ali mi smatramo da je jedini izlaz, a to će i ostati kada govorimo o ovoj pandemiji, da svi shvate koliko je s jedne strane bitno izbjegavanje velikih okupljanja i u zimsko vrijeme zadržavanje u zatvorenim prostorima koji nisu dobro ventilirani, a s druge strane cijepiti se, jer time će svatko učiniti najbolje što može za sebe -  dodao je.

 

Pročitano 96 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija