NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Izložba Gradske knjižnice Vukovar Sloboda se njegovim imenom zove

Izložba Gradske knjižnice Vukovar Sloboda se njegovim imenom zove GKV

U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 4. studenoga 2021. godine, bit će otvorena izložba pod nazivom Sloboda se njegovim imenom zove, a u povodu 30. obljetnice stradanja Vukovara. Riječ je o izložbi koju je u suradnji s Nacionalnom sveučilišnom knjižnicom radila Gradska knjižnica Vukovar, najavila je ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar, Jelena Miškić.

-Prigoda je to da uvidom u fotografije, knjige, novinske članke i ostalu građu koji čuvaju knjižnice i partneri na projektu, oživimo sjećanja na žrtvu našeg prekasnog grada na Vuki i Dunavu kao i na njegovu obnovu i suvremeni život u kojem značajnu ulogu imaju kulturne ustanove i njihovi programi. Osim dokumentarno povijesnog dijela, izložba prikazuje i suvremeni Vukovar. Donosi popis kulturnih institucija koje djeluju u gradu kao i podružnica poput Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Matice hrvatske i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar kako bi se na što bolji način prikazala međusobna suradnja, povezanost i kvaliteta programa ovih baštinika kulturne memorije.- naglasila je Miškić.

Istaknula je kako nakon dobivene nagrade za virtualnu izložbu o životu i radu Nikole Andrića, nastavljena dobra suradnja s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu na polju virtualnih izložbi, te će i ova izložba nakon 4. studenoga u Zagrebu dobiti  digitalnu inačicu. Izložba je realizirana u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, Večernjim listom, Udrugom za promicanje kulture povijesti Kliofest,  te uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

-Ovom izložbom želimo odati počast gradu Vukovaru u povodu 30. obljetnice njegova stradanja te dati svoj doprinos u obilježavanju ovogodišnjega Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.- zaključila je Miškić.

Pročitano 96 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija