NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna

U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna Foto: Hrv arhiva

Nakon preuzimanja vođenja Grada Županje gradonačelnik Damir Juzbašić angažirao je u lipnju neovisnu revizorska tvrtka Crowe Horwath Revizija d.o.o. Zagreb kako bi obavila dubinsku analizu proračuna Županje radi dokumentiranja činjeničnog stanja i eventualnih odstupanja i nepravilnosti. Uz pregled posljednjeg nalaza Državnog ureda za reviziju i provjeru otklanjanja utvrđenih nedostataka, obavljena je revizija proračunskih rashoda za 2020. i prvih šest mjeseci ove godine, revizija proračunskih prihoda za isto razdoblje, osim prihoda poslovanja po osnovi poreza i doprinosa te analiza izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci 2021.Izvješće revizorske tvrtke potvrdilo je kako u proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna, a riječ je o dugu nešto većem od 1.500.000 kuna iz 2020. i beskamatnom kreditu od 1.400.000 kuna.

Revizorsko izvješće o dubinskoj analizi proračuna Grada Županje, razmotrilo je i Gradsko vijeće Županje, a prokomentirao ga je i gradonačelnik Županje Damir Juzbašić.

- U poslovnim knjigama Grada stoji da je u prvih šest mjeseci poslovanja iskazan višak prihoda od 1.018.517 kuna i ostvaren je plus, no stvarno je stanje ipak drukčije. Naime, u proračun za 2021. godinu, donesen krajem prosinca, nije uvršten dug iz 2020., nešto veći od 1,5 milijuna kuna, ni beskamatni kredit u iznosu od 1,4 milijuna kuna, koji u ovoj godini treba vratiti. I tu je zapravo nastala tehnička zavrzlama jer taj manjak nije iskazan u proračunu za prvih šest mjeseci 2021. Mi smo, dakle, realno oko 3.000.000 kuna u minusu. Najavljivao sam da bi dug mogao biti i veći, do 3,5 milijuna kuna, zbog troškova koji bi nas očekivali krajem godine, ali potrudili smo se, štedjeli i uspjeli ga smanjiti ispod 3.000.000 kuna. Bit ću optimist i reći da bi dug na kraju godine mogao biti oko 2,7 milijuna kuna – pojašnjava Juzbašić dodajući kako vjeruje da će dug kroz sljedeće dvije do tri godine sanirati i dovesti Grad Županju u plus.

U revizorskom izvješću upozoreno je na potrebu bolje naplate potraživanja i na postojanje mogućnosti da značajan dio planiranih prihoda neće biti realiziran, što bi se moglo odraziti na izvršenje proračuna i negativno utjecati na ostvareni rezultat.

Pročitano 98 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija