NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Održana tribina Humanitarni konvoj liječnika bez granica u opkoljenom Vukovaru

Tribinom Humanitarni konvoj liječnika bez granica u opkoljenom Vukovaru obilježena  je 30. godišnjica humanitarnog konvoja, kojim je 19. listopada 1991. iz vukovarske bolnice evakuirano 112 teških ranjenika. Tribina je održana u Zagrebu, a gosti tribine bili su akademik Ivica Kostović, liječnik dragovoljac u Glavnom sanitetskom stožeru Republike Hrvatske, prof.dr. Andrija Hebrang, ratni ministar zdravstva RH, Drago Skoko, vukovarski branitelj i sudionik konvoja i dr. Edin Zujović, voditelj transfuziološke službe u Vukovarskoj bolnici 1991. koji je podsjetio na ta događanja.

-U to smo vrijeme, početkom listopada 1991., u Vukovaru imali 250 teških ranjenika, a broj se svakim danom povećavao. No mi nismo znali ni kada će konvoj doći  ni koliko će vozila  u konvoju doći, a niti  koliko će ranjenika moći biti evakuirano, ali smo imali nadu kako će konvoji dolaziti barem jednom tjedno, jer smo dobili informaciju kako to Europska zajednica ugovara i stoji iza toga te kako će u konvoju biti liječnici bez granica i medicinsko osoblje.- sjeća se Zujović dodajući kako je tih 112 ranjenika ipak uspješno izašlo iz Vukovara nakon gotovo 15 sati neizvjesnog putovanja. To je bio i jedini konvoj kojim su ranjenici evakuirani iz Vukovara, prije njegovoga pada.

Organizator  tribine je Udruga "Za Vukovar" čiji je dopredsjednik Damir Luka Saftić naglasio kako je Vukovar za njega svetinja i kako će se udruga uvijek prisjećati se ratnog Vukovara i hrabrosti njegovih branitelja, medicinskog osoblja vukovarske ratne bolnice, ali i civila koji su preživljavali u skloništima.

-Udruga Za Vukovar svake godine organizira akciju biciklom do Vukovara. Ove godine iz Zagreba krećemo 14. studenoga  kako bi u Vukovar  stigli 17. studenoga. Pokrenuli smo i akciju Dobrovoljnog darivanja krvi tako da svake godine po dolasku u Vukovar darujemo krv za potrebe  vukovarske bolnice. – kaže Saftić.

Tribina je održana pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Tomislava Tomaševića, a kao posebna gošća tribine bila je i estradna umjetnica Tereza Kesovija.

Pročitano 140 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija