NAJNOVIJE
Kreće prikupljanje potpisa za referendum o euru

Počinje prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu pod nazivom ‘Zaštitimo hrvatsku kunu’, prenosi Media servis.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:17)
Općina Tordinci raspisala natječaj za dodjelu poticaja na prvu nekretninu

Općina Tordinci raspisala je javni natječaj za dodjelu poticaja za kupnju i izgradnju prve nekretnine na području općine. 

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:09)
Održana javna vježba civilne zaštite - Sigurnost Đakovo 2021.

Vježba civilne zaštite - Sigurnost Đakovo 2021. održana je u subotu u središtu grada sa , stotinjak sudionika, a vježbi je prethodio prikaz rada opreme Ravnateljstva Civilne zaštite, nabavljene sredstvima EU u vrijednosti oko 10 milijuna kuna, prenosi HINA.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:00)
Božinović: Nema posebne najave oko covid potvrda

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u subotu da u ovom trenutku ne može ništa posebno najavili u vezi s proširenjem upotrebe covid potvrda, naglasivši da je cijepljenje protiv koronavirusa nešto što je sada na razini svijeta najbolje rješenje za sve, prenosi HINA.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 09:57)
Na COVID-19 u županiji novopozitivne 74 osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 74 novih pozitivnih osoba na COVID-19 potvrđenih PCR testiranjem ( 32 osobe iz Vinkovaca, po četiri osobe iz Babine Grede i Županje, po tri osobe iz Ivankova, Otoka i Vrbanje, po dvije osobe iz Andrijaševaca, Ćelija, Korođa, Nijemaca, Privlake, Starih Jankovaca, Vođinaca i Vukovara, te po jedna osoba iz Bršadina, Bošnjaka, Cerića, Gunje, Mirkovaca, Rokovaca, Starih Mikanovaca, Šiškovaca i Štitara ).

Nema preminulih osoba.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 14700, od kojih je 13943 izliječenih, a ukupno je preminulo 277 osoba.

Trenutno su u županiji 43 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 320 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 98295.

U samoizolaciji se na području županije nalazi 879 osoba. 

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 19 je pozitivnih osoba iz sustava zdravstva (tri liječnika, devet med. sestara / tehničara, pet drugih zdravstvenih radnika i dva nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva nalazi se jedan radnik (jedna med. sestra/tehničar).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 14 nastavnika i 103 učenika.

U samoizolaciji se nalazi pet nastavnika i 576 učenika.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 09:55)
U Hrvatskoj oko 310 tisuća oboljelih od šećerne bolesti

Stota je godišnjica otkrića inzulina- lijeka koji spašava milijune ljudi sa šećernom bolesti diljem svijeta, prenosi Media servis.

(Subota, 23 Listopad 2021 15:07)
U Županji obilježena 30. obljetnica osnutka 131. brigade HV-a

U Županji je u subotu obilježena 30. obljetnica osnutka 131. brigade Hrvatske vojske, koja je bila stožerna snaga obrane županjskog kraja od velikosrpske agresije tijekom Domovinskog rata, a svečanosti je nazočio i izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Mario Banožić, prenosi HINA.

(Subota, 23 Listopad 2021 14:58)

Veleposlanik SR Njemačke u radnom posjetu kod župana

Radni sastanak Radni sastanak Foto; Valerija Lozančić

Veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Robert Klinke posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju te se u Vukovaru sastao sa županom Damirom Dekanićem. Na radnome sastanku održanom u Palači Srijem razgovarali su o brojnim temama, posebice mogućnostima daljnje suradnje između Vukovarsko-srijemske županije i SR Njemačke.

Nakon radnog sastanka župan je izjavio kako je izuzetno zadovoljan sastankom i ugodno iznenađen veleposlanikovim poznavanjem situacije u županiji.
-Razgovarali smo o niz vrlo zanimljivih tema, a primarno o gospodarstvu i mogućnostima razvoja i poboljšanja suradnje na tom području. Razgovarali smo i o političkim odnosima u našoj županiji, popisu stanovništva te mogućnostima rješavanja aktualnih problema – rekao je župan dodajući kako je inzistirao na razgovoru o ulaganjima u strateške projekte na području županije.

-Među ostalim, razgovarali smo o mogućnostima u prerađivačkoj industriji i industriji auto dijelova, a tu sam kao našu prednost naglasio dobru prometnu povezanost, cestovnu, riječnu i željezničku kojoj želimo vratiti nekadašnji značaj. U svakom slučaju bio je to zanimljiv razgovor i dogovor oko buduće suradnje – zaključuje župan Dekanić.


Zadovoljstvo održanim sastankom izrazio je i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Robert Klinke rekavši kako su među ostalim razgovarali o njemačkom nasljeđu i njemačkoj sadašnjosti na našemu području. Naglasio je kako županija ima veliki potencijal za razvoj prerađivačke industrije što bi imalo važan strateški i politički značaj.
-Perspektiva je izuzetno pozitivna. Slažemo se ne samo u pogledu potencijala koje županija pruža, nego smo naveli i cijeli niz pozitivnih primjera i mogućnosti produbljivanja naše suradnje. Stremimo tome da suradnja između Hrvatske i SR Njemačke bude još intenzivnija i dublja, ali u europskim okvirima – poručuje Klinke.

Pročitano 68 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija