NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Svečano otvoreni 3. Dani meda u Vukovaru

Svečano otvoreni 3. Dani meda u Vukovaru Foto: Vanessa Kupina

U prostorijama zadruge Vrhunsko vukovarsko u subotu, 9. listopada, svečano su otvoreni 3. Dani meda u Vukovaru na kojima je obilježena i 20. godišnjica rada Udruge pčelara Vukovar '91.

- Nama je iznimna čast organizirati 3. Dane meda unatoč situaciji s koronavirusom. Danas slavimo i 20. obljetnicu Udruge i tim smo povodom pozvali sve susjedne pčelarske udruge i sve tvrtke s kojima surađujemo. Udruga broji 67 članova, a članstvo nam se stalno povećava i djelujemo na popularizaciji pčelarstva među mlađim populacijama. Moram naglasiti kako je Udruga prije četiri godine započela suradnju s vukovarskim vrtićima i osigurali smo med za djecu svaki dan. Isto smo napravili i za sve osnovne škole u gradu Vukovaru. Cilj je toga projekta da djeca povećaju imunitet, stvore cjeloživotnu naviku i da populariziramo konzumaciju meda - rekao je Ivan Dumendžić, predsjednik Udruge pčelara Vukovar '91.

Treci dani meda 2

- Grad Vukovar je ponosan što se po treći puta održavaju Dani meda u našem gradu i što obilježavamo 20. godišnjicu osnutka Udruge. Republika Hrvatska zemlja je koja ima velik broj raznolikih vrsta meda. Shodno tome, Grad Vukovar prepoznao je potencijal za razvoj pčelarstva u Vukovaru i stvaramo izvrsne preduvjete za daljnji razvoj pčelarstva. Vjerujemo kako pčelarstvo u Vukovaru ima svjetlu budućnost - rekao je Filip Sušac, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara. 

Među brojnim uzvanicima, ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočne je pozdravio Franjo Orešković, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije koji je pohvalio rad Udruge te naglasio kako županija potiče i podržava rad pčelarskih udruga. 

Pročitano 134 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija