NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Ivan Penava novi je predsjednik Domovinskog pokreta

  • Subota, Lis 09 2021
  • Piše: 
Ivan Penava novi je predsjednik Domovinskog pokreta Foto: HINA

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izabran je u subotu, na izvanrednom saboru stranke, za novog predsjednika Domovinskog pokreta, a u svom je govoru poručio da prihvaća izazov kako bi Hrvatsku vratio od onih koju su je oteli, prenosi HINA.

Penava je bio jedini kandidat za tu čelnu poziciju, a izabran je jednoglasno, glasovima 133 nazočna člana stranke.

Zahvalivši na ukazanom povjerenju Penava je poručio kako ne želi da Domovinski pokret bude jedna od stranaka u nizu jer ističe za to više nema vremena.

- Nismo ovdje zato jer je pred nama Hrvatska za koju su se borile tisuće generacije, ovdje smo zato jer nemamo drugu domovinu. Domovina je jedna i jedina, baš kao i majka. Zato smo ovdje. Zato smo se okupili oko ideje Domovinskog pokreta. Ustali smo protiv beznađa i malodušnosti, protiv puzajuće i okupacije i licemjerja, ustali smo protiv svih onih koji su od Lijepe naše napravili 'tužnu njihovu', državu koja takvima čak nije niti domovina - poručio je u govoru Penava.

Kazao je da Hrvatskom danas ne vladaju građani, da vlada ne sluša građane, a uputio je i poziv svim samosvjesnim Hrvatima i Hrvaticama, građanima i građankama s porukom:

- Nemojte slušati one koji ne slušaju vas, nemojte birati one koji ne biraju vas. Želim poručiti svima, pogotovo bivšim stranačkim kolegama iz HDZ-a, da politika koju vode nije politika dr. Franje Tuđmana - kazao je Penava.

Razlika koju donosi Domovinski pokret je čast, karakter i poštenje te ćemo Hrvatsku graditi i  braniti isključivo radom, predanošću i poštenjem, istaknuo je.

- Hrvatska s ovakvom vlasti nema budućnosti, jer odlaze najbolji od nas, a to su naša djeca - zaključio je.

Domovinski pokret danas je izabrao novog predsjednika nakon burnog razlaza s bivšim čelnikom i utemeljiteljem stranke Miroslavom Škorom,  koji je u u srpnju podnio ostavku na tu dužnost zbog osobnih razloga.

Osim izbora novog predsjednika stranke, na dnevnom redu sabora su i izmjene stranačkog Statuta.

Pročitano 395 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija