Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

I ovo je rat za Vukovar samo drugim sredstvima

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Foto: A. Lovrić

Stožer za obranu hrvatskog Vukovaru u nedjelju 7.travnja  organizira mirni prosvjed pod nazivom Ne ćirilici na kojem očekuju 100-ak tisuća ljudi iz cijele zemlje.

Tijekom prosvjeda bit će upućeni i novi zahtjevi predstavnicima vlasti koji nisu po riječima predstavnika stožera još odgovorili niti na zahtjeve upućene im prije dva mjeseca s prosvjeda iz Vukovara. Ni ovog puta za govornicu neće moći političari, poručio je predsjednik stožera Tomislav Josić koji je pozvao sve hrvatske građane kojima je Vukovar u srcu da dođu na prosvjed i pruže im potporu u borbi protiv ćirilice u gradu heroju.

–I ovo što se danas događa to je borba za Vukovar, rat za Vukovar samo drugim sredstvima. Ovo je također jedan oblik agresije i na našu zemlju-poručio je s tiskovne konferencije Zdravko Komšić, jedan od glasnogovornika stožera koji je u borbi protiv ovakve agresije zatražio pomoć svih građana Hrvatske.

Za stanovnike Vukovarsko-srijemske županije organiziran je poseban vlak koji će prosvjednike odvesti u Zagreb, a polazi  u 5.30 iz Vukovara, u 6.15 iz Vinkovaca te dalje kupi prosvjednike u Slavonskom Brodu i u Kutini. Povratak će biti u 14.58 s Glavnog kolodvora u Zagrebu, a osim vlakom najavljeni su i organizirani odlasci prosvjednika autobusima i osobnim automobilima. Na prosvjedu se prema sadašnjim procjenama stožera očekuje oko 100.000 ljudi, a jedan od izvođača koji će nastupiti na prosvjedu je i Marko Perković Thompson. 

Pročitano 3468 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI