Ispiši ovu stranicu

Svečanost Hvala Osijeku

Svečanost Hvala Osijeku Foto: HRV arhiva

Povodom 30 godina od početka agresije na Republiku Hrvatsku, progonstva te pobjedonosnog povratka, Zajednica povratnika Osječko-baranjske županije organizirala je svečanost obilježavanja Dana sjećanja i zahvalnosti. Svečanost će se održati u subotu, 9. listopada 2021. u Velikoj županijskoj vijećnici u Osijeku, Županijska 4 s početkom u 11,00 sati pod sloganom HVALA OSIJEKU!

- Svi prognanici istočnog dijela Hrvatske, posebice Podunavlja sigurno se sjećaju ovih dana i mjeseci kada smo zbog velikosrpske agresije morali napustiti svoje domove i ostaviti sve što smo cijeli život stvarali. U ovom našem istočnom dijelu, prognanici su uglavnom završili u Osijeku. S obzirom da nam je Grad Osijek pružio ruku prijateljstva i izrazio humanost, jer je preko 35.000 prognanika punih 7 godina bilo smješteno u Osijeku koji im je pružio koliko-toliko normalne uvijete za život, došlo je vrijeme da i mi Osijeku i njegovim stanovnicima kažemo hvala za gostoprimstvo i suživot – rekao je predsjednik Zajednice povratnika Osječko-baranjske županije Branko Pek.

Na svečanoj akademiji dodijelit će se Povelje zahvalnosti, a primit će ih Marko Đukić - Hrvatski Crveni križ, gradsko društvo Osijek zbog prihvata, evidencije i zbrinjavanja prognanika, Zlatko Kramarić – ratni gradonačelnik Osijeka, Branimir Glavaš – predsjednik I.V. općine Osijek i zapovjednik obrane grada, Srećko Lovrinčević - predsjednik kriznog štaba općine Osijek, Ladislav Bece - Policijska uprava Osječko-baranjska – uloga policije u počecima Domovinskog rata te Ivan Radić, sadašnji gradonačelnik Osijeka.

Na svečanosti će sudjelovati i Dječji zbor “Franjo Krežma” Osijek.

Pročitano 393 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić