Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Završen Europski tjedan sporta u Vinkovcima

Završen Europski tjedan sporta u Vinkovcima Foto: Novosti.hr

U Vinkovcima je završio Europski tjedan sporta koji je u tjedan dana okupio oko 1000 sudionika svih uzrasta i članove 14 sportskih klubova s područja grada.

Ovaj događaj se u Hrvatskoj održao sedmi put, a prvi put u Vinkovcima. Ove godine održan je pod motom #BeActive s ciljem poticanja javnosti na aktivnost, ne samo u tom tjednu već tijekom cijele godine te pokazati kako je sport namijenjen svima. U tjedan dana su vinkovački sportski klubovi i udruge, kroz treninge, pokazne vježbe i dane otvorenih vrata, približiti svoje sportove onima koje zanima neki sport, ali možda nisu imali priliku isti doživjeti izbliza.

Treninzi i vježbe su organizirali na novoizgrađenim sportskim terenima po vinkovačkim mjesnim odborima, a kulminiralo je posljednjeg dana velikim predstavljanjem klubova u središtu grada. Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima kao i brige o zdravlju.

- Želja nam je da se svi naši sugrađani, krenuvši od djece i mladih do naših umirovljenika, bave sportom, ne samo ovaj tjedan nego cijele godine. Tjedan iza nas ocijenio bi kao uspješnim, promovirali smo zdrav način života, sport i sve njegove benefite - rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić koji se i sam okušao u nekoliko sportova.

 

Pročitano 496 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI