Ispiši ovu stranicu

Početkom studenog završava izgradnja parkirališta preko puta Vodotornja

Gradi se parkiralište preko puta Vodotornja Gradi se parkiralište preko puta Vodotornja Foto: Valerija Lozančić

Na križanju ulica Hrvatske nezavisnosti i Bana Josipa Jelačića u Vukovaru, preko puta Vukovarskog vodotornja, u izgradnji je novo parkiralište. Tijekom obilaska radova, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je kako se želi poboljšati prometna i komunalna infrastruktura u ovome dijelu grada.

- Budući da Vukovarski vodotoranj svojom atraktivnošću privlači veliki broj posjetitelja za koje trenutno nema dovoljno parkirališnih mjesta te parkiraju na zelenim površinama, odlučili smo izgraditi novo parkiralište u neposrednoj blizini. Otvaranjem Vodotornja razvija se i ovaj dio grada u kojemu je svakim danom sve više poduzetnika, posebice onih sa smještajnim kapacitetima i ugostiteljskim objektima tako da će, vjerujem, i njima također koristiti ovo novo parkiralište – istaknuo je gradonačelnik.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig rekao je kako su od 70 parkirališnih mjesta za osobna vozila dva predviđena za punjenje električnih vozila, čime se želi osvijestiti građane o štetnosti utjecaja plinova na zdravlje ljudi i okoliš.
- Grade se i četiri parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom te četiri za parkiranje autobusa kao i parkiralište za bicikle - naglasio je Čulig dodajući kako je to samo nastavak ulaganja u izgradnju parkirališta na području grada na mjestima gdje su ona prijeko potrebna.
- Nakon izgradnje parkirališta na Olajnici i kod bazena u Borovu naselju te sada kod Vodotornja, u planu nam je riješiti problem parkiranja i u samome središtu grada tako da će parkiralište biti izgrađeno u ulici fra Grge Ćevapovića, odnosno privremeno na području stare tržnice dok se ne pronađe adekvatnije rješenje – naglasio je Čulig.

Projektom je predviđena i nova javna rasvjeta te izgradnja novog nogostupa.

Izvođač radova je tvrtka Komunalac d.o.o. iz Vukovara, a vrijednost ugovorenih radova je 1.902.093,71 kuna s PDV-om.

Pročitano 439 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić