Ispiši ovu stranicu

Suverenisti 24. listopada počinju prikupljati potpise za referendum o euru

Suverenisti 24. listopada počinju prikupljati potpise za referendum o euru Foto: Hrvatski suverenisti

Hrvatski suverenisti prije dva mjeseca krenuli su s inicijativom Zaštitimo hrvatsku kunu, kojoj su se u međuvremenu priključili Hrvatska stranka prava, Neovisni za Hrvatsku, Generacija obnove i istaknuti pojedinci.

Suverenisti smatraju kako se o odricanju monetarnog suvereniteta mora očitovati hrvatski narod stoga 24. listopada počinju s dvotjednim prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma o ulasku u eurozonu.

Saborski zastupnik Marijan Pavliček ponovio je neslaganje s tezom vladajućih kako su hrvatski građani o ulasku u eurozonu odlučili ulaskom u EU. Najavio je štandove na 250 lokacija, uvjeren kako će se prikupiti dovoljan broj potpisa.

- Nitko nije znao koji su sve uvjeti ulaska u EU, niti se tada postavljalo pitanje ulaska u eurozonu – rekao je Pavliček.

Izabrani predsjednik organizacijskog odbora Referendumske inicijative, saborski zastupnik Marko Milanović Litre pojasnio je kako će referendumsko pitanje glasiti.

- Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu. Ovo pitanje usmjereno je na vraćanje demokracije u Hrvatsku, na vraćanje povjerenja građana u politiku. Želimo zajedno s građanima stvarati budućnost Hrvatske, da građani budu uključeni u sve procese bitne za budućnost države - poručio je Milanović Litre.

Potporu inicijativi došli su dati Nikica Augustinović i Frano Čirko, predsjednici Hrvatske stranke prava i Generacije obnove.

Frano Čirko pozvao je sve kojima je pitanje uvođenja eura važno da im se prijave kao volonteri, posebno mlade koji, kaže, najviše i pristupaju toj inicijativi.

Pročitano 551 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI