NAJNOVIJE
U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna

Nakon preuzimanja vođenja Grada Županje gradonačelnik Damir Juzbašić angažirao je u lipnju neovisnu revizorska tvrtka Crowe Horwath Revizija d.o.o. Zagreb kako bi obavila dubinsku analizu proračuna Županje radi dokumentiranja činjeničnog stanja i eventualnih odstupanja i nepravilnosti. Uz pregled posljednjeg nalaza Državnog ureda za reviziju i provjeru otklanjanja utvrđenih nedostataka, obavljena je revizija proračunskih rashoda za 2020. i prvih šest mjeseci ove godine, revizija proračunskih prihoda za isto razdoblje, osim prihoda poslovanja po osnovi poreza i doprinosa te analiza izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci 2021.Izvješće revizorske tvrtke potvrdilo je kako u proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna, a riječ je o dugu nešto većem od 1.500.000 kuna iz 2020. i beskamatnom kreditu od 1.400.000 kuna.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 20:29)
Milić: Netočno je da se od 1. studenoga širi primjena covid potvrdi

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija u srijedu da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja, prenosi Hina.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:55)
U e-savjetovanju Program potpore proizvođačima šećerne repe vrijedan 30 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Program potpore proizvođačima šećerne repe zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, kojim će se pružiti financijska pomoć proizvođačima šećerne repe uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom tržišnim poremećajima, stoji u priopćenju ministarstva.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:14)
Glumici vinkovačkog kazališta Matei Marušić nagrada „Zoranov brk”

Na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanom sinoć u Zaječaru, u natjecateljskoj konkurenciji izvedena je zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku "Gospođica Julija" redateljice Aide Bukvić.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:18)
U Vukovaru dobri turistički rezultati

U okviru projekta integriranog upravljanja destinacijom IQM Destination kojeg Vukovar implementira već više od godinu dana, provodi se između ostalog i aktivnost mjerenja on-line reputacije destinacije koja će dati povratne informacije o kvaliteti usluge i proizvoda te u konačnici o imidžu Vukovara kao turističke destinacije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:05)
Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ

Dugogodišnja razvojna suradnja Vukovarsko–srijemske županije i Lokalnih akcijskih grupa Bosutski niz, Srijem i Šumanovci u cilju jačanja integriranog razvoja putem provedbe lokalnog razvoja, rezultirala je osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ( FLAG) na području naše županije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:45)
Dani mađarskog filma

U dvorani Mikro kina u Belom Manastiru u povodu120 godina Mađarske kinematografije, održavaju se Dani mađarskog filma.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:32)

Samopopisivanje stanovništva produženo do sutra

Samopopisivanje stanovništva produženo do sutra FOTO: ARHIVA HRV

Prva faza digitalnog popisa stanovništva trebala je biti završena u ponoć no, zbog problema sa stranicom produžena je za 24 sata te popisivači na terene izlaze tek sutra.

 

- Tijekom jučerašnjeg dana, znači posljednjeg dana samopopisivanja, došlo je do usporavanja rada sustava. Iz tog razloga i s obzirom na to da su nas brojni građani kontaktirali donesena je odluka da se faza samopopisivanja, odnosno, popisivanje putem sustav e-građani produži još danas tijekom dana. Dakle, 27. rujna do 24 sata. - pojasnila je glavna ravnateljica Zavoda za statistiku Lidija Brković te dodala kako je uspješno popisano milijun i 420 tisuća građana.

Od sutra će na terenu biti 8.000 popisivača. Polovica posjeduje COVID potvrde, a za ostale je omogućeno besplatno testiranje tri puta tjedno. Popisivači će kućanstva obilaziti sedam dana u tjednu. U tom periodu će popisivači dolaziti na kućnu adresu svakog kućanstva ili osoba koje su se samopopisale. Oni koji su svoja kućanstva popisali elektronskim putem imaju samo jednu interakciju s popisivačem, u kojoj predaju šifru koju će dobiti nakon što ispune obrazac elektroničkim putem. U slučaju da popisivač ne zatekne osobu u kući, ostavlja cedulju s kontaktom na kojega se možete javiti i dogovoriti novi susret. Ukoliko ni to ne bude opcija možete zalijepiti kod koji ste dobili na e-Građaninu na vidljivo mjesto. Upozorava se kako građani trebaju biti na oprezu jer su se već neki susreli s lažnim popisivačima. Državni zavod za statistiku je o prijavama upoznao MUP, a Ivana Sopta otkrila je po čemu možemo biti sigurni da su nam na vratima baš popisivači, a ne prevaranti.

- Popisivači će imati prepoznatljive majice u bijeloj ili svijetloplavoj boji. Imat će i zaštitne maske u bijeloj ili svijetloplavoj boji s vizualom popisa, a to je RH u točkicama, ovako malo digitalno djeluje. Na tim majicama i maskama je logo popisa i slogan "Stvorimo zajednu sliku Hrvatske". Osim toga morat će imati akreditaciju s logom državnog zavoda za statistiku i logom popisa, prijenosno računalo i ono što je bitno za popisivače da vam pokažu je EU digitalna COVID-potvrda. - rekla je Sopta.

Pročitano 76 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija