Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U ponedjeljak kreće druga faza popisa stanovništva

U ponedjeljak kreće druga faza popisa stanovništva Foto: Arhiva HRV-a

U ponoć istječe rok za samopopisivanje stanovništva u Hrvatskoj, a već u ponedjeljak popisivači izlaze na teren i počinje popisivanje "od vrata do vrata".

Prema posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku do 15 sati samopopisalo se ukupno više od 1 326 000 građana.
- U ponedjeljak 27. rujna 2021. počinje 2. faza Popisa 2021. kada na teren izlaze popisivači. Pri tome želimo naglasiti da prilikom terenskog popisivanja, popisivači dolaze na adrese kućanstava te popisuju osobe, kućanstva i stanove, a od onih koji su se popisali samostalno, preuzimaju kontrolnu šifru kao dokaz uspješnog samopopisivanja - naglašavaju iz Zavoda.

Popisivači će imati akreditacije, majice i zaštitne maske s logom Popisa stanovništva te laptop. Na terenu diljem Hrvatske angažirano je gotovo 8000 popisivača.

Popis stanovništva 2021. najopsežnije je i najsloženije statističko istraživanje koje obuhvaća tri jedinice: stanovništvo, kućanstva i stanove. Podaci koji se prikupljaju popisom nužni su za provedbu gospodarskih, socijalnih, demografskih politika te znanstvenih istraživanja. Cilj popisa je utvrditi podatke o broju te prostornom rasporedu stanovništva te njegovim osnovnim demografskim, obrazovnim, migracijskim i drugim obilježjima.

Prvi podaci popisa stanovništva očekuju se potkraj godine.

Pročitano 695 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI