Ispiši ovu stranicu

Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji! Foto: Arhiv HRV-a

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

- Od inauguracije Nacionalnog dana donesen je zakonodavni okvir koji potiče društvo i institucije na intenzivno bavljenje ovim problemom te na njihovu međusobnu suradnju i aktivnost. Osim toga nužno je osigurati dostupnost informacija o mogućnostima zaštite, pomoći i podrške osobama koje doživljavaju takav oblik nasilja – istaknula je Sandra Brkljač iz udruge B.a.b.e., psihologinja u Sigurnoj kući Vukovarsko-srijemske županije.

Istaknula je i da je sa sastanka ovog županijskog tima prema javnosti odaslano nekoliko poruka.

- Uskladimo zakone i ostale pravne akte s Konvencijom Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, jer ne želimo deklaratornu, već stvarnu i konkretnu zaštitu žrtava. Prestanimo kažnjavati nasilnike s uvjetnim zakonskim kaznama, jer minimaliziranjem počinjenih djela ne šaljemo poruku nulte tolerancije na nasilje. Ključ borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji leži u ranom stručnom i preventivnom rada s obiteljima u problemima i počiniteljima nasilja te sveobuhvatna edukacija o rodno utemeljenom nasilju i nenasilnim metodama rješavanja sukoba na svim društvenim razinama – poručila je Brkljač.

 

 

Pročitano 468 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar