Ispiši ovu stranicu

Počelo obilježavanje Dana Općine Lovas

Ovom će ulicom proći mimohod folkloraša Ovom će ulicom proći mimohod folkloraša HRV

Obilježavanje Dana Općine Lovas, koji je 29. rujna, počelo je danas polaganjem vijenaca i molitvom kod spomen obilježja masovne grobnice žrtava iz Domovinskoga rata i spomen križa u središtu Lovasa.

Vijenac je položilo izaslanstvo Općine Lovas predvođeno načelnicom Tanjom Cirbom, Vukovarsko-srijemske županije predvođeno zamjenikom župana Franjom Oreškovićem kao i predstavnici Ministarstva obrane, obitelji ubijenih mještana, braniteljskih i stradalničkih udruga.

Potom je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća na kojoj je predstavljen rad u proteklih godinu dana.

Dodijeljena su i javna priznanja zaslužnim građanima i udrugama te najboljim učenicima.

Nagrada za životno djelo poshumno je dodijeljena bivšem zamjeniku načelnike Općine Lovas Ivanu Mujiću, plaketu je dobio bivši župan Božo Galić, a zahvalnice je dobilo više udruga.

U Općini Lovas održavaju se 24. Miholjski dani od 18. rujna do 3. listopada. U subotu će ulicama Lovasa proći mimohod KUD-ova i igrat će se Miholjsko kolo, a navečer je u vatrogasnom domu folklorna večer.

U nedjelju je natjecanje u gađanju glinenih golubova i pjesnička večer.

U ponedjeljak je tradicijska berba grožđa, izložba likovnih radova Nade Badanjak, izložba lokalnih tiskanih glasila i okrugli stol na temu Novinarstvo u uvjetima pandemije koronavirusa.

Pročitano 458 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun