Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Otvoren 14. Vukovarski etno sajam

Otvoren 14. Vukovarski etno sajam FOTO: Žana Kunji

Sajam izložbeno – prodajnog karaktera, tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta i proizvođača hrane i piće, 14. Vukovarski etno sajam otvoren je za sve posjetitelje te će trajati od 24. - 26. rujna u vremenu od 9 do 19 sati.

Na sajmu sudjeluje preko 70 izlagača iz naše i susjednih županija, a sadržaje će pratiti i prigodni programi. Organizatori Vukovarskog etno sajma su Turistička zajednica grada Vukovara i Grad Vukovar. Sajam je otvorio gradonačelnik Ivan Penava te posjetiteljima poželio dobru zabavu, a izlagačima dobar „promet”.

etnosajam4

- Ove godine imamo rekordni broj izlagača koji dolaze iz više županija. Prisutan je velik broj posjetitelja i naših sugrađana, a pripremili smo i bogat sadržaj za naredna tri dana. Želim svima koji dođu u naš grad da se osjećaju lijepo i da provedu kvalitetno vrijeme uz pregršt zabave – poželio je gradonačelnik.

etnosajam5

Direktorica Turističke zajednica grada Vukovara Marina Sekulić naglasila je kako je 2018. Vukovarski etno sajam osvojio nagradu „Suncokret ruralnog turizma” u kategoriji ruralno-kulturne manifestacije što potvrđuje iznimnu kvalitetu samog festivala.

- Preko 70 izlagača sudjeluje na ovogodišnjem etno sajmu što ukazuje na kvalitetu i zadovoljstvo, kako izlagača tako i posjetitelja, organizacijom i ponudom na sajmu. U tri dana očekuje nas raznovrstan program koji će sadržavati radionice za velike i male, koncerte kulturno umjetničkih društava, tamburaša te u subotu, 25. rujna, koncert glazbene dive Vanne. Također, očekuje nas i Octobier fest u kojemu će posjetitelji moći kušati vukovarska piva i piva craft pivovara te tako uživati u tradiciji nacionalne manjine njemaca i austrijanaca. - rekla je Sekulić.

 etnosajam3

Nakon svečanog otvorenja posjetitelje su zabavili sadržaji koje su pripremili OŠ Dragutina Tadijanovića, Glazbena škola Vukovar, Dječji vrtić Vukovar 1 te tamburaški sastav Allegro.

 etnosajam6 1

Tijekom dana održavaju se radionice izrade drvenih igračaka, a u večernjim satima nastupa KUD Kolo i TS Sremci.

Pročitano 976 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI