NAJNOVIJE
U crkvi sv.Roka započelo trajno euharistijsko klanjanje

Večeras, na katolički blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, u crkvi sv.Roka u Vukovaru službeno započinje trajno euharistijsko klanjanje (TEK). Riječ je o velikome molitvenome projektu započetom u Dubrovniku, a kojemu se priključilo i 220 vjernika iz Vukovara. Na taj način čine svojevrsnu zajednicu registriranih klanjatelja – VUTEK.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 20:11)
Državni proračun težak 164,5 milijardi kuna

Hrvatski sabor većinom je glasova donio državni proračun za iduću godinu s projekcijama za 2023. i 2024. Za proračun je glasovalo 77 zastupnika saborske većine, jedan više od potrebnih 76, a protiv se izjasnilo 49 oporbenih.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 17:32)
Izložba stripa Dylan Dog u Gradskom muzeju Vukovar

U Gradskom muzeju Vukovar otvorena je izložba stripova na temu „35 godina Dylana Doga u Hrvatskoj. Izloženo je 11 panoa sa strip tablama i crtežima nastalima u Hrvatskoj.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 17:30)
Otvorena izložba 26. likovne radionice Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima

U Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač u Vinkovcima otvorena je izložba 26. likovne radionice dječjeg doma Sv. Ana. Ovogodišnja likovna radionica Dječjeg doma Sv. Ana, nakon što je prošlogdišnja zbog pandemije otkazana, održana je u Supetru na Braču.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 14:40)
MMA borac Mario Žgela na prijemu kod vukovarsko-srijemskog župana

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je u maloj županijskoj vijećnici, u Vinkovcima MMA borca, iz vinkovačkog kluba Valens, Maria Žgelu i njegovog trenera, Iliju Zirduma.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 13:45)
Obilježena 30. obljetnica osnivanja 68. bojne Vojne policije

Na Sveučilišnom kampusu u Osijeku podno spomen obilježja 68. bojnoj Vojne policije Osijek upaljene su svijeće i položeni vijenci u povodu obilježavanja 30 godina od osnutka ove bojne koja je ustrojena 7. prosinca 1991. godine.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 13:37)
Osnovnoj školi Josipa Matoša u Vukovaru odobren projekt

U Vukovaru se održava dvodnevna radionica u okviru projekta ER2=S2. Riječ je o europskom projektu prekogranične suradnje, a partneri su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 11:53)

Otvoren 14. Vukovarski etno sajam

Otvoren 14. Vukovarski etno sajam FOTO: Žana Kunji

Sajam izložbeno – prodajnog karaktera, tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta i proizvođača hrane i piće, 14. Vukovarski etno sajam otvoren je za sve posjetitelje te će trajati od 24. - 26. rujna u vremenu od 9 do 19 sati.

Na sajmu sudjeluje preko 70 izlagača iz naše i susjednih županija, a sadržaje će pratiti i prigodni programi. Organizatori Vukovarskog etno sajma su Turistička zajednica grada Vukovara i Grad Vukovar. Sajam je otvorio gradonačelnik Ivan Penava te posjetiteljima poželio dobru zabavu, a izlagačima dobar „promet”.

etnosajam4

- Ove godine imamo rekordni broj izlagača koji dolaze iz više županija. Prisutan je velik broj posjetitelja i naših sugrađana, a pripremili smo i bogat sadržaj za naredna tri dana. Želim svima koji dođu u naš grad da se osjećaju lijepo i da provedu kvalitetno vrijeme uz pregršt zabave – poželio je gradonačelnik.

etnosajam5

Direktorica Turističke zajednica grada Vukovara Marina Sekulić naglasila je kako je 2018. Vukovarski etno sajam osvojio nagradu „Suncokret ruralnog turizma” u kategoriji ruralno-kulturne manifestacije što potvrđuje iznimnu kvalitetu samog festivala.

- Preko 70 izlagača sudjeluje na ovogodišnjem etno sajmu što ukazuje na kvalitetu i zadovoljstvo, kako izlagača tako i posjetitelja, organizacijom i ponudom na sajmu. U tri dana očekuje nas raznovrstan program koji će sadržavati radionice za velike i male, koncerte kulturno umjetničkih društava, tamburaša te u subotu, 25. rujna, koncert glazbene dive Vanne. Također, očekuje nas i Octobier fest u kojemu će posjetitelji moći kušati vukovarska piva i piva craft pivovara te tako uživati u tradiciji nacionalne manjine njemaca i austrijanaca. - rekla je Sekulić.

 etnosajam3

Nakon svečanog otvorenja posjetitelje su zabavili sadržaji koje su pripremili OŠ Dragutina Tadijanovića, Glazbena škola Vukovar, Dječji vrtić Vukovar 1 te tamburaški sastav Allegro.

 etnosajam6 1

Tijekom dana održavaju se radionice izrade drvenih igračaka, a u večernjim satima nastupa KUD Kolo i TS Sremci.

Pročitano 379 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija