Ispiši ovu stranicu

Potpisana povelja o bratimljenju s dalmatinskim kulturnim društvom

Potpisana povelja o bratimljenju s dalmatinskim kulturnim društvom Foto: Općina Lovas

Povodom obilježavanja 70.-te obljetnice rada KUD-a I. G. Kovačić Lovas te 24. Miholjskih dana, 20. rujna potpisana je u Lovasu Povelja o bratimljenju između domaćeg KUD-a i Pučkih pjevača umirovljenika Općine Marina "Lanterna" iz Marine.

Suradnja ova dva kulturna društva traje već dugi niz godina, a njezin rezultat su brojni kulturni nastupi, ali i prijateljstva.

Povelju su potpisali predsjednici udruga - Ivan Bogad iz Lovasa i Jakov Pažanin iz Marine. Obojica su izrazila zadovoljstvo i nadu u nastavak buduće uspješne suradnje. Skup, domaćine i goste, pozdravila je i općinska načelnica Tanja Cirba.

- Potpisnici ove povelje obvezali su se da će u najboljem duhu poticati suradnju KUDova na područjima u kojima se zajednički interes može izraziti u cilju doprinosa uzajamnom upoznavanju i međusobnom poštovanju. Ova prijateljska suradnja odnosi se na razvoj zajedničkih interesa i spoznaja, boljeg razumijevanja u cilju zajedničkog rasta te na čvrste veze koje će se ostvariti u budućnosti -  napisano je u povelji. 

KUD Ivan Goran Kovačić osnovan je 1950. godine i ove godine obilježava 70. obljetnicu svoga uspješnog rada na očuvanju tradicije i kulturne baštine Lovasa i okoline.

Pročitano 447 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI