Ispiši ovu stranicu

Grad Osijek u Tenji gradi 68 stanova

Radovi dobro napreduju Radovi dobro napreduju GO

Socijalno ugrožene osobe i obitelji s područja Grada Osijeka mogle bi do kraja 2023. useliti u 68 novih gradskih stanova.

Najavio je to gradonačelnik Osijeka Ivan Radić obilazeći radove na izgradnji nove stambene zgrade u Osječkoj ulici u Tenji.

Gradi se 15 manjih i 10 većih garsonijera, 15 jednosobnih stanova od približno 45 kvadrata. Za svaki stan izgradit će se i pripadajuće parkirališno mjesto.

Riječ je o investiciji Grada Osijeka vrijednoj 22,3 milijuna kuna.

Radić je rekao i kako grad trenutačno raspolaže sa 664 stana koja su popunjena te da je u svibnju ove godine bio raspisan natječaj za utvrđivanje nove liste za davanje gradskih stanova u najam.

Podnesena su 184 zahtjeva, a nakon provedenog postupka utvrđivanja reda prvenstva i donošenja prijedloga liste, utvrdit će se konačna Lista kandidata za razdoblje od dvije godine.

Ivan Ćurić, predstavnik izvođača radova, tvrtke Massa d.o.o., izjavio je kako je zgrada izvrsno koncipirana za buduće mlade obitelji i korisnike dok je pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić pojasnila kako je projektirana prema najsuvremenijim standardima u smislu energetske učinkovitosti te prilagođena osobama s invaliditetom i težom pokretljivošću.

Pročitano 584 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun